Comandant ucrainean: atacul aerian de luni, cel mai mare din tot războiul

Atacul aerian de luni a fost cel mai mare din tot războiul. Afirmaţia aparţine unui comandant ucrainean. Ruşii au lansat peste 200 de rachete şi drone asupra unor ţinte din Ucraina.

Urmărește
12068 afișări
Imaginea articolului Comandant ucrainean: atacul aerian de luni, cel mai mare din tot războiul

Comandant ucrainean: atacul aerian de luni, cel mai mare din tot războiul

Luni a fost „cel mai masiv atac” al Rusiei, a declarat comandantul forţelor aeriene ucrainene Mykola Oleshchuk.

Forţele aeriene au doborât 102 din 127 de rachete ruseşti şi 99 din 109 drone, a mai spus Mykola Oleshchuk, potrivit Sky News.

Rusia a lansat atacuri asupra a 15 regiuni luni dimineaţă.

Conform lui Oleshchuk, atacul a inclus: 109 drone Shahed lansate din Primorsko-Akhtarsk, Kursk, Yeisk, Chauda şi Crimeea, 77 de rachete de croazieră Kh-101 de la avioane de luptă peste Volgograd şi Marea Caspică, 28 de rachete de croazieră Kalibr de la transportoare de suprafaţă/subacvatice în Marea Neagră, 10 rachete aeriene ghidate Kh-59/Kh-69 de la avioane de luptă deasupra Belgorod şi Mariupol, şase rachete balistice Iskander-M/KN-23 din Kursk, Voronezh şi Crimeea, trei rachete balistice Kinzhal s-au tras din regiunile Riazan şi Lipetsk şi trei rachete de croazieră Kh-22 din regiunea Voronezh”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici