Cracovia, al doilea oraş ca mărime din Polonia, se confruntă cu o problemă majoră: turiştii beţi

  • Cracovia, al doilea oraş ca mărime din Polonia, se confruntă cu o problemă majoră: turiştii beţi care provoacă haos în centrul istoric.
  • Sătui de scandal, localnicii nemulţumiţi dau în judecată oraşul.
1245 afișări
Imaginea articolului Cracovia, al doilea oraş ca mărime din Polonia, se confruntă cu o problemă majoră: turiştii beţi

Sursa foto: Pexels

„Mulţimea, fără nicio restricţie sau răspuns eficient din partea autorităţilor oraşului, cântă, strigă, se bate, varsă. Zgomotul făcut de gloata beată depăşeşte standardele permise de lege”, declară un localnic, menţionează AFP.

Mai mult, concurenţa dintre cluburi pentru un număr mai mare de vizitatori la ore târzii a dus, de asemenea, la bătăi de stradă.

Procesul intentat în această lună, susţinut de câteva zeci de localnici, acuză autorităţile că nu fac suficient pentru a aborda tulburările de ordine publică, inclusiv zgomotul puternic şi beţia excesivă.

„Nerespectarea legii a devenit un simbol al turismului în Cracovia", a declarat pentru AFP Ryszard Rydiger, avocatul care a iniţiat această iniţiativă.

El a comparat situaţia cu ceva ce nu se vede „nicăieri altundeva în Europa" şi a spus că turiştii se comportă ca „Tarzan din junglă" fără consecinţe.

Aceasta nu este prima dată când Cracovia - vizitată de un număr uriaş de 9,4 milioane de turişti în 2023, potrivit estimărilor oraşului - se confruntă cu provocările reprezentate de vizitatorii săi mai indisciplinaţi.

Anul trecut, în centrul oraşului au avut loc 6.800 de intervenţii ale poliţiei, multe dintre ele pentru consum de alcool şi distrugerea proprietăţii publice. Două treimi s-au soldat cu amenzi, potrivit purtătorului de cuvânt al poliţiei municipale, Marek Aniol.

Primarul Aleksander Miszalski a anunţat săptămâna aceasta numirea unui oficial de noapte, precum şi planuri pentru un comitet care să cerceteze situaţia şi să ofere soluţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici