Demisiile din guvernul Ucrainei continuă: Ministrul de Externe, Dmitro Kuleba, şi-a depus demisia

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a demisionat, a anunţat preşedintele Parlamentului ţării, Ruslan Stefanchuk.

Urmărește
1074 afișări
Imaginea articolului Demisiile din guvernul Ucrainei continuă: Ministrul de Externe, Dmitro Kuleba, şi-a depus demisia

Demisiile din guvernul Ucrainei continuă: Ministrul de Externe şi-a depus demisia

Dmitro Kuleba, ministrul de Externe al Ucrainei, şi-a depus miercuri cererea de demisie. Acesta se afla în funcţie din 2020. 

Ruslan Stefanchuk a declarat că această cerere de demisie va fi discutată în curând de către politicieni, după ce preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că schimbările guvernamentale au fost întreprinse pentru a consolida ţara, scrie Sky News.

Locul lui Kuleba va fi cel mai probabil preluat de Andrii Sybiga, primul adjunct al şefului Ministerului Afacerilor Externe.

În cursul zilei de marţi, alţi câţiva miniştri au demisionat ca parte a remanierii aşteptate.

Printre cei care şi-au prezentat demisiile până acum se numără ministrul Industriilor Strategice, Alexander Kamyshin, ministrul Justiţiei, Denys Maliuska, ministrul Protecţiei Mediului, Ruslan Strilets, viceprim-miniştrii Olha Stefanishyna şi Iryna Vereshchuk, precum şi şeful fondului de proprietate de stat al Ucrainei, Vitaliy Koval.

„Toamna va fi extrem de importantă pentru Ucraina. Iar instituţiile noastre de stat ar trebui să fie configurate astfel încât Ucraina să obţină toate rezultatele de care avem nevoie - pentru noi toţi”, a spus Zelenski în discursul său de marţi seară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici