Efectele anunţului lui Iohannis. Mark Rutte este aproape sigur următorul lider NATO

  • Mark Rutte este aproape sigur următorul lider NATO.
  • Premierul încă în exerciţiu al Olandei este singurul candidat rămas în cursa pentru poziţia de Secretar General al organizaţiei.
  • Rutte a rămas singur după ce preşedintele României, Klaus Iohannis, a anunţat că se retrage din cursă.
557 afișări
Imaginea articolului Efectele anunţului lui Iohannis. Mark Rutte este aproape sigur următorul lider NATO

Efectele anunţului lui Iohannis. Mark Rutte este aproape sigur următorul lider NATO

Mark Rutte este singurul candidat care vrea să-l înlocuiască în funcţie pe Jens Stoltenberg. Numirea lui Rutte ar putea fi oficializată la o întâlnire a ambasadorilor NATO în zilele următoare sau de lideri ţărilor membre care se vor întâlni la Washington, în iulie, pentru cea de-a 75-a aniversare a alianţei.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a renunţat la cursă. Administraţia Prezidenţială a anunţat joi că preşedintele Klaus Iohannis a solicitat membrilor Consiliului Suprem de Apărare a Ţării să se pronunţe cu privire la candidatura lui Mark Rutte pentru funcţia de Secretar General al NATO. Aceştia s-au declarat în favoarea susţinerii de către România a candidaturii premierului olandez, a transmis sursa menţionată.

Totodată, în şedinţa CSAT de joi, preşedintele României a informat că i-a anunţat pe aliaţii din cadrul NATO, la sfârşitul săptămânii trecute, asupra retragerii candidaturii sale pentru funcţia de Secretar General al organizaţiei, a precizat Administraţia Prezidenţială.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici