- Home
- Externe
- (01.06.2015, 11:06)
- Paula Rusanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Imagini RARE din Turkmenistan, una dintre cele mai izolate ţări din lume - GALERIE FOTO
Turkmenistan este considerată una dintre cele mai izolate ţări din lume, alături de Coreea de Nord sau alte ţări din fosta URSS, dreptul la vot, la libera exprimare sau libertatea religioasă fiind supuse unor "restricţii draconice", scrie CNN.
Urmărește
20612 afișări
Imagini RARE din Turkmenistan, una dintre cele mai izolate ţări din lume (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
O echipă a postului american de televiziune CNN a primit acceptul de a realiza un reportaj în capitala acestei ţări, Ashgabat, care este inclusă în Cartea Recordurilor ca fiind oraşul cu cele mai multe construcţii din marmură.
TITLURILE ZILEI
-
-
astăzi, 09:38
• Ion Cristoiu: Politicienii noştri sînt în viaţa ţării ceea ce sînt instalatorii în baie
-
astăzi, 07:58
• Sf. Vasile: Aproape o jumătate de milion de români îşi serbează onomastica
-
astăzi, 08:41
-
astăzi, 08:30
-
astăzi, 09:36
• Studenţii, nemulţumiţi de noile reguli privind reducerile la trenuri: Guvernul ne ignoră nevoile
-
astăzi, 08:05
• Ceaţă densă în majoritatea ţării, trafic în condiţii dificile pe autostrăzi şi drumuri naţionale
-
astăzi, 08:04
-
astăzi, 07:58
• Cu ce provocări economice s-ar putea confrunta lumea în 2025?
-
ieri, 21:25
-
ieri, 16:13
• Decizia Curţii de Apel Bucureşti în procesul intentat de Călin Georgescu: Alegerile rămân anulate
-
ieri, 22:25
• Sf. Vasile: Aproape o jumătate de milion de români îşi serbează ziua onomastică
-
ieri, 19:20
• Ministrul de Externe, Emil Hurezeanu, convorbire cu omologul ucrainean, Andrii Sybiha
-
ieri, 21:08
• Armata rusă a elaborat o listă cu 160 de ţinte pentru un război cu Japonia şi Coreea de Sud
-
ieri, 18:46
-
ieri, 14:56
• AUR contestă „Ordonanţa Trenuleţ” şi solicită intervenţia Avocatului Poporului
Potrivit unui raport din 2014 al Human Rights Watch, Turkmenistan "este una dintre cele mai represive ţări din lume". "Această ţară nu permite libertăţi politice, religioase sau pentru mass-media. Apărătorii drepturilor omului sau alţi activişti se confruntă în permanenţă cu represalii din partea guvernului. Guvernul continuă să folosească închisoarea drept instrument pentru opozanţii politici, iar unele mici măsuri denumite reforme în acest domeniu nu pot schimba această realitate", se arată în raport.
Potrivit unui alt raport din 2015 privind libertatea presei, Turkmenistan se situează pe locul 178 din 180 de ţări, în faţa Eritreei şi Coreei de Nord.
CNN scrie că Turkmenistan este o ţară "modelată" de primul lider de după destrămarea URSS, Saparmurat Niyazov. "Acestuia îi plăcea puterea şi sunetul propriului nume. Atât de mult încât şi-a scris ziua de naştere în Coran. De asemenea, el a schimbat zilele săptămânii şi lunile anului cu nume din familia sa. A interzis baletul, circul, bărbile la bărbaţi şi chiar sportul. A construit chiar o statuie a sa, care se învârte după Soare", scrie CNN.
Când Niyazov a decedat în 2006, preşedinţia a fost preluată de Gurbanguly Berdimuhamedov, care a fost descris de presa internaţională ca fiind "suspicios, foarte conservator, mincinos, răzbunător".
Se pare că şi actualul preşedinte Gurbanguly Berdimuhamedov suferă de un cult al personalităţii, în această ţară existând la tot pasul portrete sau statui cu Berdimuhamedov.
Cu toate acestea, Berdimuhamedov a realizat că sportul este un mijloc prin care ţara sa poate atrage investitori şi poate contribui la bunăstarea cetăţenilor săi, astfel încât a început să promoveze activităţile sportive.
Turkmenistan a primit chiar dreptul de a organiza ediţia din 2017 a Jocurilor Asiatice dedicate artelor marţiale, la care vor participa 8000 de sportivi şi oficiali.
Una dintre atracţiile ţării o reprezintă "Poarta spre Iad", un crater cu o deschidere de 70 de metri, care a fost creat în urma unui calcul greşit al oamenilor de ştiinţă ruşi în 1971. Aceştia au forat într-o peşteră şi au dat peste o bulă de gaz. Ei au luat decizia de a-i da foc, crezând că gazul se va evapora repede, însă focul nu s-a mai stins niciodată.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Elon Musk stârnește speculații după ce și-a schimbat numele în Kekius Maximus pe X
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
VIDEO. Marcel Ciolacu a postat un filmuleț în care arată că și-a făcut tatuaj pe mâna stângă cu mesajul „Nu se mărește TVA-ul”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Revelion de COȘMAR pentru Brigitte Pastramă! Ce a pățit când a ajuns cu Florin, soțul ei, la locație
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe