Conferinţa lui Biden: Preşedintele american a insistat că va rămâne în cursă în ziua când l-a încurcat pe Zelenski cu Putin şi pe Donald Trump cu vicepreşedinta sa Kamala Harris

  • Conferinţa de presă de la sfârşitul summitului NATO de la Washington din această noapte a fost un test major pentru Biden ce se află într-o campanie pentru a-şi salva candidatura după dezbaterea cu Donald Trump de luna trecută, în care a părut să-şi piardă de mai multe ori şirul gândurilor.
  • Seara nu a început bine pentru preşedintele american care la încheierea Summitului l-a numit de la microfon pe Zelenski - Putin.
  • Biden a făcut o a doua gafă a serii şi l-a confundat pe fostul preşedinte Donald Trump cu vicepreşedinta sa Kamala Harris.
  • "Am stabilit că voi candida",a spus Biden. "Cred că este important să alung temerile".
  • Biden a fost întrebat despre campania sa din 2020, pe care a numit-o o "candidatură-punte" care ar permite o tranziţie către o generaţie mai tânără de lideri. Biden a spus că circumstanţele ţării s-au schimbat.
Urmărește
2268 afișări
Imaginea articolului Conferinţa lui Biden: Preşedintele american a insistat că va rămâne în cursă în ziua când l-a încurcat pe Zelenski cu Putin şi pe Donald Trump cu vicepreşedinta sa Kamala Harris

Biden l-a prezentat pe Zelenski drept Putin înainte de conferinţa de presă cu miză mare pentru candidatura sa

Biden: "Voi candida"

"Am stabilit că voi candida",a spus Biden. "Cred că este important să alung temerile".

Avem o organizaţie de campanie extinsă în toată ţara, a adăugat el

Biden a părut atent pe întreaga durată a conferinţei să nu facă alte gafe. Când părea să se încurce continuă să spună "oricum" şi a cerut oamenilor să nu citeze cifrele pe care le furnizează.

Biden îşi apără decizia de a candida din nou

Biden a fost întrebat despre campania sa din 2020, pe care a numit-o o "candidatură-punte" care ar permite o tranziţie către o generaţie mai tânără de lideri.
 
"Ce s-a schimbat?", întreabă reporterul.
 
Biden a spus că circumstanţele ţării s-au schimbat.
 
"Ceea ce s-a schimbat a fost gravitatea situaţiei pe care am moştenit-o în ceea ce priveşte economia, politica externă şi diviziunea internă".

Biden spune că nu are "niciun motiv întemeiat" să discute cu Vladimir Putin în acest moment.

Biden spune că are de-a face cu Xi Jinping şi că este în contact direct cu preşedintele chinez.

Dar cu Putin nu este pregătit să vorbesc decât dacă Putin este pregătit să îşi schimbe comportamentul.

Biden a descris discuţia cu Zelenski despre atacurile din Rusia

Biden a fost întrebat dacă a permis Ucrainei să folosească arme fabricate în SUA pentru a lansa atacuri pe teritoriul Rusiei.

"I-am permis lui Zelenski să folosească arme americane pe termen scurt... în Rusia", spune Biden.

Dar el adaugă că sunt necesare decizii tactice cu privire la ce arme să fie folosite împotriva căror ţinte.

Referindu-se la Zelenski, el a spus: "Dacă ar avea capacitatea de a lovi Moscova, de a lovi Kremlinul, ar avea sens? Nu ar avea".

Biden a spus că SUA au furnizat Ucrainei mai multe arme cu rază lungă de acţiune şi mai multe arme defensive, iar întrebarea lui Zelenski este "care este cea mai bună utilizare a armamentului pe care îl are, a armamentului pe care i-l furnizăm".

"Urmez sfaturile şefilor de stat major ai armatei, precum şi ale secretarului apărării şi ale serviciilor noastre de informaţii", a spus el.

Biden neagă informaţiile conform cărora ar trebui să doarmă devreme, dar recunoaşte că ar fi "mai inteligent pentru mine să mă odihnesc puţin mai mult"

În loc ca fiecare zi să înceapă la ora şapte şi să se termine la miezul nopţii, ar fi inteligent din partea mea să mă rorganizez un pic mai bine.

Biden remarcă faptul că Donald Trump "nu a făcut practic nimic" şi şi-a petrecut timpul "plimbându-se cu maşinuţa sa de golf, completându-şi fişa de scor".

Biden spune că a avut întotdeauna "înclinaţia", fie că a făcut sport, fie că a făcut politică, "de a merge mai departe".

Kamala Harris "este calificată pentru a fi preşedinte"

Joe Biden a fost întrebat ce calităţi are vicepreşedintele său pentru funcţia supremă şi el a răspuns: "Nu aş fi ales-o decât dacă ar fi fost calificată pentru a fi preşedinte. De la bun început, nu am ezitat să spun asta. Ea este calificată pentru a fi preşedinte".

Biden a comentat gafa sa de Summitul NATO

Biden este întrebat despre gafa sa anterioară, când a confundat numele preşedintelui Ucrainei, Zelenski, şi al preşedintelui Rusiei, Putin.

Biden nu răspunde direct la întrebare, dar în schimb întreabă dacă cineva a sugerat că summitul NATO nu a fost un succes incredibil.

El spune că ştie că sună "prea egoist", dar că alţi lideri NATO i-au mulţumit şi i-au spus că el este "motivul pentru care suntem împreună"

A două gafă a serii. Biden îi amestecă în discurs pe vicepreşedintele Harris şi pe Donald Trump

Biden face a doua gafă a serii şi îl confundă pe fostul preşedinte Donald Trump cu vicepreşedinta sa Kamala Harris.
 
"Nu l-aş fi ales pe vicepreşedintele Trump" dacă nu credeam că "ea" este calificată.
 
Biden l-a confundat pe Zelenski cu preşedintele rus Vladimir Putin când l-a prezentat mai devreme astăzi..

UPDATE Biden şi-a început conferinţa de presă cu o recapitulare a summitului NATO din această săptămână

"Pentru cei care credeau că timpul NATO a trecut, au avut parte de o trezire dură atunci când Putin a invadat Ucraina", a declarat Biden. Remarcile sale s-au axat în mare parte pe invazia rusă a Ucrainei şi pe efortul său de a mobiliza aliaţii pentru a veni în apărarea Kievului.
 
Biden spune că a mobilizat o coaliţie de 50 de naţiuni din Europa până în Asia pentru a ajuta Ucraina să se apere şi notează că experţii săi în politică externă au crezut că Kievul va cădea în mai puţin de o săptămână după invazia la scară largă a Rusiei. Biden a spus: Astăzi, Kievul este încă în picioare, iar NATO este mai puternică decât a fost vreodată. Alianţa nu este doar mai puternică, ci este şi mai mare datorită aderării Finlandei şi Suediei.

Biden notează că predecesorul său, Donald Trump, "a spus clar că nu are niciun angajament faţă de NATO" şi că "i-a spus deja lui Putin "fă ce naiba vrei"".

UPDATE Joe Biden a început să vorbească la conferinţa de presă de la Walter E. Washington Convention Center, unde au avut loc multe dintre evenimentele summitului NATO din această săptămână.

Preşedintele american a început prin a spune că summitul NATO din acest an a fost un "mare succes" şi un "moment special".

UPDATE A început mult aşteptata conferinţă a lui Biden
 
Joe Biden va răspunde întrebărilor reporterilor cu privire la capacitatea sa de a candida din nou la preşedinţie, în timp ce tot mai mulţi democraţi se alătură apelurilor pentru ca acesta să se retragă.
 
Este prima confierinţă de presă după opt luni, iar seara nu a început bine pentru preşedintele american care la încheierea Summitului l-a numit de la microfon pe Zelenski - Putin.
 
Biden a luat cuvântul la summitul NATO alături de preşedintele ucrainean Volodomir Zelenski.

Când l-a prezentat pe preşedintele ucrainean, Biden l-a numit din greşeală "preşedintele Putin".

"Doamnelor şi domnilor, preşedintele Putin", a spus Biden.

El s-a corectat rapid, înainte ca Zelenski să ia microfonul.

"Preşedintele Putin?" a spus Biden, corectându-se. "Preşedintele Zelenski. Sunt atât de concentrat pe a-l învinge pe Putin", a spus Biden în încercarea de a salva situaţia.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici