Italia va găzdui, în iulie 2025, conferinţa pentru reconstrucţia Ucrainei

Anunţul a fost făcut de prim-ministrul italian Giorgia Meloni, în urma discuţiilor cu preşedintele Volodimir Zelenski.

Urmărește
76 afișări
Imaginea articolului Italia va găzdui, în iulie 2025, conferinţa pentru reconstrucţia Ucrainei

Meloni

„Ucraina nu este singură şi vom fi alături de ea atâta timp cât va fi necesar”, a declarat Meloni reporterilor după ce a luat cina cu liderul ucrainean în timpul turneului său fulger în patru capitale europene.

După conferinţele anterioare din Elveţia, Londra şi Berlin, Meloni a anunţat că următoarea Conferinţă pentru redresarea Ucrainei va avea loc la 10-11 iulie 2025, la Roma, relatează AFP.

Italia a fost un susţinător puternic al Kievului în lupta sa împotriva forţelor ruseşti, trimiţând ajutoare şi arme - deşi a afirmat că acestea din urmă pot fi folosite numai pe teritoriul ucrainean.

Meloni a declarat joi că sprijinul Romei vizează „punerea Ucrainei în cele mai bune condiţii posibile pentru a construi o masă de negociere pentru pace, o pace... care nu poate fi o capitulare”.

Mai devreme joi, Zelensky a declarat că o încetare a focului cu Rusia nu a fost în discuţie cu aliaţii europeni şi a cerut mai mult sprijin occidental înainte de o iarnă grea.

Vineri, preşedintele se va întâlni cu Papa Francisc la Vatican, ca parte a călătoriei sale de 48 de ore care include, de asemenea, Londra, Paris şi Berlin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
italia,
ucraina,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici