Josep Borrell, şeful politicii externe UE: Mulţi civili vor fi ucişi în ofensiva de la Rafah

Şeful UE pentru politică externă, Josep Borrell, şi-a exprimat, marţi, dezacordul faţă de ofensiva israeliană în Rafah, afirmând că aceasta ”va provoca multe victime civile”.

235 afișări
Imaginea articolului Josep Borrell, şeful politicii externe UE: Mulţi civili vor fi ucişi în ofensiva de la Rafah

Josep Borrell, şeful politicii externe UE: Mulţi civili vor fi ucişi în ofensiva de la Rafah

Ofensiva israeliană asupra Rafah va ucide probabil mulţi civili şi se desfăşoară în ciuda avertismentelor explicite împotriva acesteia din partea statelor membre ale Uniunii Europene şi ale Statelor Unite, a declarat marţi şeful diplomaţiei UE, Josep Borrell.

"Ofensiva de la Rafah a început din nou, în ciuda tuturor solicitărilor comunităţii internaţionale, ale SUA, ale statelor membre ale Uniunii Europene, toată lumea cerându-i premierului israelian Netanyahu să nu atace", a declarat Josep Borrell, citat de Reuters.

"Mi-e teamă că acest lucru va provoca din nou multe victime, victime civile", a declarat el, adăugând: "Nu există zone sigure în Gaza".

Gruparea militantă palestiniană Hamas a acceptat luni o propunere de încetare a focului în Gaza din partea mediatorilor de la Cairo, dar Israelul a declarat că termenii nu îi satisfac cererile şi a continuat cu loviturile în Rafah, plănuind în acelaşi timp să continue negocierile pentru un acord.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici