Kiev: Orice plan de pace pentru Ucraina ar trebui să fie corect şi bazat pe dreptul internaţional

Ucraina susţine că orice plan de încheiere a războiului cu Rusia ar trebui să se bazeze pe dreptul internaţional, iar pacea ar trebui să fie corectă, a declarat marţi consilierul prezidenţial ucrainean Mykhailo Podolyak, citat de Reuters.

223 afișări
Imaginea articolului Kiev: Orice plan de pace pentru Ucraina ar trebui să fie corect şi bazat pe dreptul internaţional

Kiev: Orice plan de pace pentru Ucraina ar trebui să fie corect şi bazat pe dreptul internaţional

Comentând un plan de pace pentru Ucraina prezentat de doi consilieri ai fostului preşedinte american Donald Trump, Podolyak a declarat pentru Reuters că războiul nu se poate încheia fără ca Rusia să fie trasă la răspundere.

Reuters a anunţat marţi că cei doi consilierii i-au prezentat lui Trump un plan pentru a pune capăt războiului din Ucraina, dacă va câştiga alegerile prezidenţiale, care presupune să spună Ucrainei că va primi mai multe arme americane doar dacă va intra în negocieri de pace.

Podolyak a declarat că îngheţarea războiului, care se află acum în a 28-a lună, la actualele linii de front ar fi „ciudată”, deoarece Rusia a încălcat dreptul internaţional şi se află pe teritoriul ucrainean.

„Ucraina are o înţelegere absolut clară şi aceasta este explicată în formula de pace propusă de preşedintele Zelenski, este clar menţionată acolo - pacea poate fi doar echitabilă şi pacea poate fi bazată doar pe dreptul international”, a declarat el într-un interviu online.

Podolyak a reiterat, de asemenea, poziţia Ucrainei, respingând condiţiile de încetare a focului anunţate de preşedintele rus Vladimir Putin drept absurde. Putin a declarat că Rusia va pune capăt războiului din Ucraina numai dacă Kievul va fi de acord să cedeze patru regiuni revendicate de Moscova.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici