Liderul Hezbollah afirmă că exploziile dispozitivelor de comunicaţii au depăşit „toate liniile roşii” şi ameninţă Israelul

  • Liderul Hezbollah din Liban a declarat joi că atacul masiv împotriva grupării folosind dispozitive de comunicaţii a fost o „lovitură severă” şi a spus că Israelul a depăşit toate „liniile roşii”.
  • Dar a declarat că gruparea îşi va continua atacurile zilnice în nordul Israelului, promiţând că israelienii nu se vor putea întoarce la casele lor de acolo până când războiul din Gaza nu se va încheia.
Urmărește
1629 afișări
Imaginea articolului Liderul Hezbollah afirmă că exploziile dispozitivelor de comunicaţii au depăşit „toate liniile roşii” şi ameninţă Israelul

Creşte teama că 11 luni de schimburi de focuri între cele două părţi se vor transforma într-un război total, în special după exploziile fără precedent din această săptămână, atribuite Israelului, în care sute de pagere şi aparate walkie-talkie utilizate de Hezbollah au fost detonate de la distanţă în Beirut, în unele părţi ale Libanului şi în capitala siriană Damasc.

Cel puţin 37 de persoane au murit şi aproximativ 3.000 au fost rănite în explozii, care au părut a fi punctul culminant al unei operaţiuni de luni de zile a Israelului de a viza cât mai mulţi membri Hezbollah deodată, scrie AP.

Atacul a avut loc în timp ce liderii israelieni au avertizat că ar putea lansa o operaţiune militară împotriva Hezbollah, spunând că sunt hotărâţi să oprească atacurile grupării pentru a permite zecilor de mii de israelieni să se întoarcă la casele din apropierea graniţei.

Hassan Nasrallah a declarat că gruparea investighează modul în care au fost efectuate exploziile.

„Da, am fost supuşi unei lovituri uriaşe şi severe. Inamicul a depăşit toate graniţele şi liniile roşii”, a spus el.

El a adăugat că atacurile „ar putea fi considerate crime de război sau o declaraţie de război”.

Arătând spre numărul de pagere şi walkie-talkie, el a acuzat Israelul că intenţionează să ucidă mii de oameni în acelaşi timp. „Inamicul se va confrunta cu o pedeapsă severă şi corectă de unde se aşteaptă şi de unde nu se aşteaptă”.

Nassralah a declarat că Hezbollah îşi va continua atacurile în nordul Israelului atât timp cât războiul din Fâşia Gaza va continua. „Singura cale este oprirea agresiunii asupra populaţiei din Gaza şi Cisiordania”, a spus el. „Nici loviturile, nici asasinatele şi nici un război total nu vor realiza acest lucru”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici