"Mai periculoase ca ruşii". Cazinourile online fac ravagii între soldaţii ucraineni. Zelenski anunţă măsuri de urgenţă

Preşedintele ucrainean, Zelenski, a ordonat noi restricţii asupra cazinourilor online din Ucraina, inclusiv limite de publicitate şi interzicerea soldaţilor de a juca pe timp de război.

2288 afișări
Imaginea articolului "Mai periculoase ca ruşii". Cazinourile online fac ravagii între soldaţii ucraineni. Zelenski anunţă măsuri de urgenţă

"Mai periculoase ca ruşii". Cazinourile online fac ravagii între soldaţii ucraineni. Zelenski anunţă măsuri de urgenţă

Noile reglementări, prevăzute într-un decret al Consiliului ucrainean pentru Securitatea de Stat şi Apărare, au fost adoptate după ce un activist proeminent şi militar al armatei ucrainene, Pavlo Petrychenko, a lansat o campanie care evidenţiază dependenţa de jocurile de noroc în rândul soldaţilor şi i-a cerut lui Zelenski să impună controale mai stricte asupra cazinourilor online. Petrychenko a murit în luptă la 15 aprilie.
 
"Militarii au fost departe de familiile lor pentru al treilea an, în condiţii stresante şi fără posibilitatea de a se odihni pe deplin, aşa că sunt deosebit de vulnerabili din punct de vedere psihologic", a declarat Petrychenko în textul petiţiei sale, citate de Politico.
 
"Pentru mulţi, jocurile de noroc devin singura modalitate de a face faţă stresului şi, prin urmare, provoacă rapid dependenţă de dopamină şi le slăbeşte autocontrolul", se mai precizează în petiţie.
 
"Există cazuri în care militarii dependenţi de jocuri îşi pierd toţi banii pe jocuri şi contractează microcredite, îndatorându-se astfel pe ei înşişi şi familiile lor", a spus Petrychenko.
 
Noile reguli vor obliga operatorii de jocuri de noroc să limiteze durata sesiunilor de joc, numărul de conturi pe care un utilizator le poate înregistra, precum şi suma pe care o persoană o poate juca în fiecare zi.
 
Restricţiile urmează să intre în vigoare peste o lună. Jocurile de noroc au fost legalizate în Ucraina în 2020, după o interdicţie de un deceniu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici