Ministrul de externe al Ucrainei a mers la New Delhi pentru discuţii cu oficialii indieni

  • Ministrul de externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, a mers la New Delhi pentru discuţii cu reprezentanţii guvernului indian.
  • Liderul diplomaţiei ucrainene încearcă să schimbe poziţia Indiei în ceea ce priveşte Ucraina.
  • India a adoptat o poziţie de neutralitate de la începutul conflictului.
259 afișări
Imaginea articolului Ministrul de externe al Ucrainei a mers la New Delhi pentru discuţii cu oficialii indieni

Ministrul de externe al Ucrainei a mers la New Delhi pentru discuţii cu oficialii indieni

Oficialul de la Kiev încearcă să-i convingă pe indieni să accepte ideea unei „formule de pace” care implică retragerea trupelor Rusiei de pe teritoriul Ucrainei, potrivit Sky News.

„Pe baza dialogului dintre preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi prim-ministrul indian Narendra Modi vom acorda o atenţie deosebită formulei de pace”, anunţat Dmytro Kuleba într-o postare pe X.

Săptămâna trecută, Modi a avut convorbiri telefonice separate cu preşedintele Ucrainei şi preşedintele Rusiei.

Ucraina încearcă să organizeze un summit al liderilor mondiali fără participarea Rusiei în următoarele luni pentru a-şi prezenta planul. Ruşii au respins deja iniţiativa diplomatică ucraineană.

India, care are o relaţie comercială de lungă durată cu Moscova şi a crescut semnificativ achiziţiile de petrol rusesc de la începutul conflictului, a rămas neutră.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici