Moscova ameninţă din nou Vestul: Trupele franceze în Ucraina – ţinte legitime pentru ruşi, implicarea NATO în război – periculoasă

  • Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat, în cadrul unei conferinţe, că dacă Franţa trimite trupe în Ucraina, acestea vor reprezenta ţinte legitime pentru Moscova.
  • Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a avertizat că o eventuală implicare a Alianţei Nord-Atlantice în războiul din Ucraina ar fi o mişcare periculoasă.
1442 afișări
Imaginea articolului Moscova ameninţă din nou Vestul: Trupele franceze în Ucraina – ţinte legitime pentru ruşi, implicarea NATO în război – periculoasă

Moscova ameninţă din nou Vestul: Trupele franceze în Ucraina – ţinte legitime pentru ruşi, implicarea NATO în război – periculoasă

Rusia a avertizat miercuri Franţa că, dacă preşedintele Emmanuel Macron va trimite trupe în Ucraina, atunci acestea vor fi considerate ţinte legitime de către armata rusă, notează Reuters şi Sky News.

Avertismentul vine pe fondul declaraţiei controversate a preşedintelui Macron, din luna februarie, care a fost reluată ulterior de mai multe ori. La momentul declaraţiei din februarie, preşedintele francez a avertizat că, dacă Rusia va câştiga în Ucraina, atunci credibilitatea Europei va fi redusă la zero.

„Este caracteristic faptul că Macron însuşi explică această retorică prin dorinţa de a crea un fel de «incertitudine strategică» pentru Rusia”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, reporterilor.

Zaharova a declarat că Rusia vede deja un număr tot mai mare de cetăţeni francezi printre cei ucişi în Ucraina, potrivit Sky News.

„Dacă francezii apar în zona de conflict, ei vor deveni în mod inevitabil ţinte pentru forţele armate ruse. Mi se pare că Parisul are deja dovada acestui lucru”, a afirmat Zaharova.

Avertismentul lui Peskov pentru NATO

În paralel, şi Alianţa Nord-Atlantică a fost avertizată în cazul în care se va implica direct în războiul din Ucraina.

Rusia a declarat că trimiterea de trupe NATO în Ucraina ar putea fi extrem de periculoasă, iar Moscova urmăreşte îndeaproape o petiţie ucraineană care a cerut o astfel de intervenţie, informează The Guardian.

Petiţia este postată pe site-ul preşedinţiei ucrainene şi are nevoie de 25 000 de voturi pentru a merge mai departe, la promulgare sau la respingere, la preşedintele Zelenski. Petiţia prevede că Ucraina ar trebui să ceară Statelor Unite, Marii Britanii şi altor ţări să trimită trupe pentru a o ajuta să respingă invazia Rusiei.

„Am spus în repetate rânduri că intervenţia directă pe teren în acest conflict de către militarii ţărilor NATO implică potenţial un pericol enorm, aşa că o considerăm o provocare extrem de provocatoare, nimic mai puţin, şi, bineînţeles, urmărim acest lucru cu mare atenţie”, a afirmat Dmitri Peskov, potrivit sursei citate.

Aceste avertismente vin după ce Emmanuel Macron a declarat, într-un interviu pentru publicaţia The Economist, că Moscova nu mai are limite şi că armata rusă poate să se extindă inclusiv în state precum Lituania, România, Polonia şi Moldova.

Totodată, acesta a reiterat că Rusia trebuie să fie împiedicată să câştige războiul din Ucraina, Occidentul fiind cel care trebuie să sprijine Kievul pentru a putea face faţă invaziei ruseşti.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici