Papa Francisc a ajuns la Singapore

  • Papa Francisc a ajuns miercuri la Singapore în cadrul călătoriei de 12 zile prin Asia de Sud-Est şi Oceania.
  • Pe agenda dezbaterilor vor fi dialogul interconfesional, schimbările climei şi poziţia Bisericii Catolice în zonă.
  • De asemenea, Papa va conduce o slujbă religioasă.
Urmărește
74 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc a ajuns la Singapore

Papa Francisc a ajuns la Singapore

La liturghie vor participa aproximativ 55.000 de oameni, inclusiv catolicii din Hong Kong, potrivit Reuters. Dialogul interconfesional este tema cheie a vizitei, dar inechităţile sociale şi schimbările climatice sunt alte probleme pe care le-ar putea aborda Papa în cadrul unui discurs.

Totodată, liderul de la Vatican va încerca să consolideze prezenţa Bisericii Catolice într-o regiune în care aceasta este o minoritate. Papa va avea mai multe întâlniri publice, dar şi private cu autorităţile locale.

Papa se află în ultima etapă a unei călătorii de 12 zile prin Asia de Sud-Est şi Oceania, cea mai lungă vizită a papalităţii sale. Papa a vizitat Timorul de Est, Indonezia şi Papua Noua Guinee.

La Singapore, Papa va sta două zile. Singapore, cu o populaţie de 5,92 milioane de locuitori, are puternice comunităţi budiste, musulmane, hinduse şi taoiste. În stat sunt doar 210.000 de catolici.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici