- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Papa Francisc, despre tema momentului: smart working poate fi o soluţie bună
Prima declaraţie a Suveranului Pontif despre smart working: poate fi o soluţie bună, cât timp nu îi izolează pe angajaţi şi nu îi împiedică să se simtă parte a unei comunităţi.
Papa Francisc, despre tema momentului: smart working poate fi o soluţie bună
Papa Francisc a spus, după ce a primit în audienţă conducerea Institutului de Asigurări împotriva Accidentelor de Muncă: "Tehnologia a favorizat dezvoltarea muncii la distanţă, care în anumite cazuri poate fi o soluţie bună, atâta timp cât nu îi izolează pe angajaţi şi nu îi împiedică să se simtă parte a unei comunităţi".
Pentru că "separarea netă între mediile de viaţă familială şi mediile de lucru a avut consecinţe negative nu numai asupra familiei, ci şi asupra culturii muncii", spune Papa Francisc: "A întărit ideea că familia este locul de consum şi întreprinderea locul de producţie, iar acest lucru este prea simplist. I-a făcut pe oameni să creadă că îngrijirea este treaba exclusivă a familiei şi că nu are nimic de-a face cu munca. A riscat să dezvolte mentalitatea conform căreia oamenii au valoare când produc, iar în afara producţiei îşi pierd valoarea, identificându-se exclusiv cu banii”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
REZULTATE PARȚIALE. Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Călin Georgescu intră în turul 2
-
Rezultate parţiale 90% din secţiile de votare: Călin Georgescu continuă să fie pe primul loc. Bătălie pentru locul doi între Ciolacu şi Lasconi
-
Primele declaraţii ale candidaţilor după exit-poll-uri. Ciolacu: Rezultatul ne confirmă că am făcut ceea ce trebuie pentru ţară / George Simion anunţă victoria deşi exit-poll-urile îl dau pe 4 / Lasconi: Speranţa este vie în România
-
Cine este Călin Georgescu, surpriza de la alegerile prezidenţiale 2024, turul I
Reflecţia Papei s-a concentrat asupra "culturii risipei", pe care a denunţat-o de multe ori, conform Corriere della Sera.
"Risipa se manifestă în multe feluri, cum ar fi obsesia de a reduce costurile forţei de muncă, fără a realiza consecinţele grave pe care le provoacă, deoarece şomajul produs are ca efect direct extinderea graniţelor sărăciei".
„Trebuie să ne amintim că viaţa nu are preţ. Sănătatea unei persoane nu poate fi schimbată pentru câţiva bănuţi în plus sau pentru interesul individual al cuiva. Un aspect al culturii de lepădare este tendinţa de a da vina pe victime. Vedem acest lucru tot timpul, este un mod de justificare şi este un semn al sărăciei umane în care riscăm să facem să cadă relaţiile, dacă pierdem ierarhia corectă a valorilor, care are în prim plan demnitatea persoanei umane", a afirmat Suveranul Pontif.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO