- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un român, printre victimele atacului asupra biroului ONU din Afganistan. Doi angajaţi au fost decapitaţi
Cetăţeanul român care ar fi decedat în Afganistan este angajat civil al ONU, cu statut de funcţionar internaţional, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.
Un român, printre victimele atacului asupra biroului ONU din Afganistan. Doi angajaţi au fost decapitaţi (Imagine: CNN)
Potrivit surselor citate, persoana respectivă nu este angajat al niciunei instituţii din România.
Detalii referitoare la identitatea persoanei vor fi făcute publice după anunţarea familiei.
Doi dintre angajaţii ONU ar fi fost decapitaţi
Doi angajaţi ai ONU ucişi vineri în oraşul Mazar-i-Sharif, în urma unui atac al manifestanţilor împotriva biroului lor, ar fi fost decapitaţi, relatează Daily Mail, în ediţia electronică.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Putin îl felicită pe Trump pentru alegerea sa ca președinte al SUA. Liderul rus vorbește despre Noua Ordine Mondială: „Lumea are nevoie de Rusia”
-
Războiul din Ucraina, ziua 989. Putin spune că propunerile lui Trump privind Ucraina merită atenţie / SUA vor trimite Kievului 6 miliarde de dolari în ajutor militar până la finalul mandatului lui Biden
-
Vreme schimbătoare în România până în prima parte a lunii decembrie
-
Klaus Iohannis participă la reuniunea informală a Consiliului European de la Budapesta
Protestatarii au intrat în birourile ONU din Mazar-i-Sharif după ce o manifestaţie împotriva incendierii unui exemplar din Coran în Statele Unite a degenerat în violenţe.
Un mic grup a atacat sediul ONU, aruncând cu pietre şi escaladând bariera de la intrare. Protestatarii le-au luat armele gardienilor ONU şi au deschis focul înainte de a pătrunde în birouri.
O sursă din cadrul poliţiei afgane, a declarat sub protecţia anonimatului că şeful misiunii ONU din oraş a fost rănit dar a supravieţuit atacului. Printre persoanele decedate s-ar afla cetăţeni din Norvegia, România, Suedia şi Nepal. Doi dintre ei ar fi fost decapitaţi.
Un purtător de cuvânt al ONU a confirmat că au fost ucişi angajaţi ai misiunii, dar a precizat că situaţia de pe teren este în continuare confuză şi este dificil de "stabilit faptele".
Ofiţer norvegian, ucis în atac
Un ofiţer norvegian se află, "după toate aparenţele", printre victimele atacului comis de manifestanţi asupra birourilor ONU din Mazar-i-Sharif, în Afganistan, a anunţat joi armata norvegiană.
"Cu profundă durere vreau să vă informez că unul dintre ofiţerii noştri a fost ucis, după toate aparenţele, la Mazar-i-Sharif, în Afganistan", a declarat generalul Morten Haga Lunde, în cadrul unei conferinţe de presă la sediul Statului Major la Oslo.
"În prezent încercăm să anunţăm rudele", a declarat el, fără alte detalii.
MAE: Un român s-ar putea afla printre victimele de la Mazar-i-Sharif
"Conform informaţiilor preliminare, printre victimele atacului barbar de la Mazar-i-Sharif s-ar putea afla şi un cetăţean român", a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, Doris Mircea, director general de comunicare în MAE.
Ea a subliniat că MAE este în contact permanent cu autorităţile din cadrul ONU.
"MAE condamnă cu toată fermitatea actele de violenţă şi de intoleranţă", a mai spus ea, adăugând totodată că Ministerul îşi exprimă întreaga solidaritate cu membrii misiunii ONU din Afganistan.
Un guvernator confirmă moartea a doi angajaţi europeni ai ONU în atacul din Afganistan
"Şapte angajaţi ai UNAMA (Misiunea ONU în Afganistan) au fost ucişi, dintre care cinci sunt nepalezi şi doi sunt europeni, un bărbat şi o femeie", a declarat Atta Mohammad Nour, guvernatorul provinciei Balkh, a cărei capitală este Mazar-i-Sharif.
"Cinci manifestanţi au fost ucişi şi 20 răniţi", a adăugat el în cadrul unei conferinţe de presă, afirmând că "peste 20 de insurgenţi implicaţi în atac au fost arestaţi".
Şeful poliţiei pentru nordul Afganistanului declarase anterior că opt membri ONU au fost ucişi
Un purtător de cuvânt al ONU la New York a confirmat atacul, afirmând că sunt mai mulţi morţi în rândul personalului ONU, fără să precizeze numărul.
Potrivit corespondentului AFP la Mazar-I-Sharif, violenţele continuau în jurul orei 18.30 (17.00 ora României) în oraş, unde se auzeau tiruri de arme uşoare şi deflagraţii, iar situaţia era extrem de confuză.
Manifestaţia a început în jurul orei 13.30 (12.00 ora României), după tradiţionala rugăciune de vineri, iar manifestanţii au atacat sediul UNAMA în jurul orei 15.00, potrivit purtătorului de cuvânt al poliţiei.
Potrivit corespondentului AFP, manifestanţii erau în jur de 500.
"Unii aveau deja arme, alţii le-au luat de la gărzile de securitate ale biroului UNAMA", a explicat purtătorul de cuvânt al poliţiei, afirmând că insurgenţi "talibani s-au infiltrat în rândul manifestanţilor".
Manifestanţii au făcut o declaraţie prin care cere Guvernului afgan să "întrerupă orice relaţii diplomatice cu Statele Unite dacă acestea nu îl urmăresc în justiţie pe pastorul care a incendiat Coranul".
Ei au cerut, de asemenea, Parlamentului afgan să "declare ilegală prezenţa trupelor străine în Afganistan", unde se află aproximativ 132.000 de militari străini, dintre care două treimi americani.
La 21 martie, pastorul Wayne Sapp a incendiat un exemplar din Coran într-o biserică din Florida. El a fost însoţit de Terry Jones, un alt pastor care anul trecut a ameninţat că incendiază un exemplar al Coranului la comemorarea atentatelor din 11 septembrie.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO