Polonia cere oficial permisiunea Germaniei de a trimite tancuri Leopard 2 în Ucraina

Polonia a cerut în mod oficial Germaniei să aprobe planurile sale de a trimite tancuri Leopard 2 în Ucraina. Depunerea solicitării a fost confirmată marţi de ministrul polonez al Apărării, potrivit Sky News.

325 afișări
Imaginea articolului Polonia cere oficial permisiunea Germaniei de a trimite tancuri Leopard 2 în Ucraina

Polonia cere oficial permisiunea Germaniei de a trimite tancuri Leopard 2 în Ucraina

Ministrul polonez al Apărării, Mariusz Blaszczak, a confirmat că ţara sa a cerut oficial permisiunea Germaniei.

„Germanii au primit deja cererea noastră de consimţământ pentru transferul de tancuri Leopard 2 către Ucraina. De asemenea, fac apel la partea germană să se alăture coaliţiei de ţări care sprijină Ucraina cu tancuri Leopard 2. Aceasta este cauza noastră comună, pentru că este vorba despre securitatea întregii Europe", a scris el pe Twitter.

Tot marţi, secretarul general al NATO şi ministrul german al apărării au discutat despre tancuri. Nu s-a luat o decizie, a anunţat Sky News.

Jens Stoltenberg a declarat că el şi ministrul apărării, Boris Pistorius, „au dezbătut problema tancurilor de luptă" în cadrul discuţiilor purtate marţi la Berlin.

„Aceste discuţii vor continua şi sunt convins că vom avea o soluţie în curând", a precizat Stoltenberg.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
polonia,
cerere,
tancuri

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici