Putin ordonă înfiinţarea unor unităţi antiteroriste în mai multe zone de coastă

Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat să fie înfiinţate sedii operaţionale, în cadrul luptei împotriva terorismului în mai multe zone de coastă, a anunţat sâmbătă Kremlinul, citat de agenţia de stat RIA Novosti, relatează Reuters online.

4071 afișări
Imaginea articolului Putin ordonă înfiinţarea unor unităţi antiteroriste în mai multe zone de coastă

Putin ordonă înfiinţarea unor unităţi antiteroriste în mai multe zone de coastă (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)

Cinci unităţi antiteroriste urmează să fie înfiinţate la Kaspiisk, pe malul Mării Caspice, la Murmansk, în nord-vestul Rusiei, dar şi la Petropavlovsk-Kamceaţki şi Iujno-Sahalinsk pe coasta rusă de est, potrivit agenţiei Interfax.

Putin a dispus desfăşurarea unei operaţiuni similare la Simferopol, capitala Peninsulei ucrainene pe care Moscova a anexat-o în 2014.

Ordinul vizează "crearea unor sedii operaţionale, în zone maritime, în vederea organizării planificării utilizării forţelor şi mijloacelor unor operaţiuni antiteroriste şi contrateroriste", se arată în decretul publicat pe site-ul rus pentru informaţii juridice, în care sunt enumerate cele cinci localităţi, potrivit Sputnik.

Moscova a creat în septembrie, împreună cu Iranul, Irakul şi Siria, un centru comun de informaţii, la Bagdad, în vederea coordonării eforturilor împotriva grupării extremiste Statul Islamic (SI).

Forţele aerospaţiale ruse au efectuat peste 4.200 de misiuni în cele aproape trei luni de la începutul misiunii ruse în Siria, pe 30 septembrie, la solicitarea preşedintelui sirian Bashar al-Assad afirmă Moscova. Peste 1.000 de ţinte SI au fost atacate în ultima săptămână, potrivit Ministerului rus al Apărării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici