- Home
- Externe
- (14.07.2024, 20:15)
- Bianca Popa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Războiul din Ucraina, ziua 872. Rusia anunţă cucerirea unui sat / Kremlinul ameninţă Europa în legătură cu găzduirea rachetelor americane
- Orban se opune aderării Ucrainei la NATO în timpul întâlnirii cu Zelenski la Washington.
- Lukaşenko anunţă retragerea trupelor Belarusului de la graniţa cu Ucraina.
- Kremlinul ameninţă Europa în legătură cu găzduirea rachetelor americane.
Urmărește
7083 afișări
Războiul din Ucraina, ziua 872. Orban se opune aderării Ucrainei la NATO în timpul întâlnirii cu Zelenski la Washington / Kremlinul ameninţă Europa în legătură cu găzduirea rachetelor americane
UPDATE Rusia: am cucerit satul Urojaine
Rusia a declarat că a capturat un alt sat din sud-estul Ucrainei, în timp ce continuă să câştige teren pe front. „Unităţile de trupe Vostok au capturat satul Urojaine” din regiunea Doneţk, a anunţat Ministerul rus al Apărării în raportul său zilnic. Satul a fost unul dintre puţinele pe care Ucraina le-a recucerit în timpul ofensivei sale din 2023. Rusia ocupă încet teritoriul din estul Ucrainei, în timp ce trupele Kievului se luptă cu lipsa de muniţii şi de oameni. Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că este dispus să discute condiţiile de pace, dacă forţele ucrainene se retrag complet din patru regiuni din estul şi sudul Ucrainei pe care Rusia pretinde că le-a anexat, dar pe care le ocupă doar parţial. Aceste cereri au fost respinse de Kiev şi de susţinătorii săi occidentali.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Moşteanu: USR nu va vota guvernul Ciolacu 2
-
Promisiuni: Guvernul Ciolacu 2 vrea să majoreze contribuţia la Pilonul II de pensii private de la 4,75% la 6% în patru ani şi să majoreze suma deductibilă pentru Pilonul III
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
UPDATE Rusia: incendii de pădure în Novorossiisk, declarată stare de urgenţă
Oraşul Novorossiisk, din sudul Mării Negre a Rusiei, a declarat stare de urgenţă din cauza incendiilor forestiere care s-au extins pe o suprafaţă de 22 de hectare. Primarul Andrei Kravcenko a declarat acest lucru pe Telegram. Incendiile s-au extins în regiunea Krasnodar, unde se află Novorossiisk, zonă în care merg mulţi turişti ruşi vara. Primarul a publicat şi imagini în care pompierii se confruntă cu incendii de diferite intensităţi şi dimensiuni şi întinderi de teren şi copaci arşi. Potrivit lui Kravcenko, au fost amenajate autobuze pentru a evacua aproximativ 200 de persoane din zonele de risc. Căldura intensă, vânturile puternice şi furtunile uscate au provocat incendii forestiere în toată Rusia, în ultimele săptămâni.
UPDATE Rusia susţine că a lansat bombe aeriene planante de 3 tone cu avioane Su-34 împotriva Ucrainei
Rusia a început să utilizeze avioane Su-34 pentru a lansa împotriva Ucrainei bombe aeropurtate care cântăresc 3 000 de kilograme, a susţinut Ministerul rus al Apărării la 14 iulie.
UPDATE În ultima zi, atacurile Rusiei au provocat moartea a 13 persoane şi rănirea altor 54 în Ucraina
Victime civile au fost raportate în regiunile Harkov, Doneţk, Kherson şi Dnipropetrovsk.
UPDATE Zelenski afirmă că Irlanda pregăteşte un acord de securitate cu Ucraina
Irlanda pregăteşte primii paşi către crearea unui acord de securitate cu Ucraina, a declarat preşedintele Volodimir Zelenski la 14 iulie, după întâlnirea cu Taoiseach-ul irlandez Simon Harris cu o zi înainte.
UPDATE Zelenski îi urează lui Trump o recuperare rapidă după tentativa de asasinat
Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat că îi urează fostului preşedinte american Donald Trump ”însănătoşire grabnică” în urma atentatului comis la un miting din Pennsylvania la 13 iulie.
UPDATE Statul Major General: Rusia a pierdut 559 090 de militari în Ucraina începând cu 24 februarie 2022
Acest număr include 1 320 de pierderi suferite de forţele ruse chiar în ultima zi.
UPDATE Orban se opune aderării Ucrainei la NATO în timpul întâlnirii cu Zelenski la Washington
Bloomberg raportează că prim-ministrul ungar Viktor Orban a respins sprijinul militar pentru Ucraina şi a sugerat că Kievul nu ar trebui să se alăture alianţei NATO în timpul summit-ului de pe 11 iulie. Acest lucru s-a întâmplat în timpul întâlnirii sale cu Zelenski la Washington.
UPDATE Lukaşenko anunţă retragerea trupelor Belarusului de la graniţa cu Ucraina
Preşedintele Lukaşenko a declarat că Belarusul îşi retrage trupele de la graniţa cu Ucraina în timpul unei întâlniri la Luninets, regiunea Brest. El a afirmat că situaţia s-a stabilizat şi că Ucraina şi-a retras trupele. Trupele belaruse vor fi relocate în poziţiile lor permanente de dislocare, a adăugat el.
UPDATE Zelenski despre greşeala lui Biden: “O putem uita”
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski respinge greşeala lui Biden cu privire la „Putin” ca „o greşeală”, afirmând că SUA au oferit mult sprijin Ucrainei. „Este o greşeală. Cred că SUA au oferit mult sprijin ucrainenilor. Putem uita unele greşeli, cred eu”, a declarat Zelenski.
Kremlinul ameninţă Europa în legătură cu găzduirea rachetelor americane
Într-un interviu din 13 iulie, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, a ameninţat capitalele europene cu consecinţe dacă acestea găzduiesc rachetele de rază lungă fabricate în SUA. Peskov a declarat că Rusia poate contracara rachetele americane, menţionând că “ţara noastră este în vizorul rachetelor americane din Europa.” El a subliniat că Moscova dispune de suficient potenţial pentru a descuraja aceste rachete, dar că capitalele statelor europene sunt “victime potenţiale.”
Peskov a făcut referire la Războiul Rece, când rachetele americane din Europa erau îndreptate către Uniunea Sovietică, iar Moscova îşi îndrepta rachetele către Europa. El a adăugat că Europa “crapă în fâşii” şi că istoria se va repeta, în contextul în care Războiul Rece s-a încheiat odată cu prăbuşirea Uniunii Sovietice.
Decizia Washingtonului de a desfăşura rachete a fost anunţată pe 10 iulie, cu Germania urmând să găzduiască rachetele SM-6 şi Tomahawk, precum şi arme hipersonice cu o rază mult mai mare decât orice armament existent în Europa. În timp ce unele dintre rachete pot atinge ţinte situate la 2,500 de kilometri distanţă, ele sunt destinate în principal lovirii ţintelor terestre.
În contextul creşterii tensiunilor cu Rusia şi a necesităţilor crescânde ale Ucrainei, ţările europene au promis recent să dezvolte rachete cu rază lungă de acţiune şi să intensifice producţia de apărare. Momentan, Germania este singura ţară care a acceptat să găzduiască rachetele americane de rază lungă. Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că acest acord va acţiona ca un element de descurajare pentru securitatea teritoriului NATO şi a Germaniei.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe