LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 879. Apărarea aeriană ucraineană a doborât 35 de drone lansate de Rusia / Zelenski: Ucraina trebuie să găsească noi modalităţi de a organiza alegeri dacă războiul se prelungeşte

  • Apărarea aeriană ucraineană a doborât 35 din cele 39 de drone de atac de tip Shahed lansate de Rusia în cursul nopţii, au raportat reprezentanţii Forţelo aeriene.
  • Ucraina are nevoie de arme cu rază lungă de acţiune pentru a-şi proteja oraşele şi trupele de pe linia frontului de bombele şi dronele ruseşti, a declarat Zelenski.
  • Toate dronele care au vizat Kievul au fost distruse de apărarea aeriană.
  • Zelenski: Ucraina trebuie să găsească noi modalităţi de a organiza alegeri dacă războiul se prelungeşte.
Urmărește
3165 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 879. Apărarea aeriană ucraineană a doborât 35 de drone lansate de Rusia / Zelenski: Ucraina trebuie să găsească noi modalităţi de a organiza alegeri dacă războiul se prelungeşte

Războiul din Ucraina, ziua 879. Apărarea aeriană ucraineană a doborât 35 de drone lansate de Rusia / Zelenski solicită arme cu rază lungă de acţiune după atacul ce a vizat Kievul

UPDATE Zelenski: Ucraina trebuie să găsească noi modalităţi de a organiza alegeri dacă războiul se prelungeşte

Ucraina va trebui să caute modalităţi de a organiza alegeri pe timp de război dacă războiul continuă să se prelungească, a declarat preşedintele Volodimir Zelenski într-un interviu acordat BBC publicat pe 20 iulie, scrie Kyiv Independent.

Mandatul de cinci ani al lui Zelenski ar fi trebuit să expire în luna mai, dar acesta a continuat să exercite funcţia de preşedinte din cauza legii marţiale.

Ucraina a introdus legea marţială după ce Rusia şi-a lansat invazia la scară largă la 24 februarie 2022. Legea privind legea marţială interzice în mod explicit alegerile prezidenţiale, parlamentare şi locale.

UPDATE Zelenski, despre planul de pace al lui Trump: Nimeni nu poate forţa Ucraina să renunţe la teritoriu pentru pace

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat într-un interviu din 20 iulie că nimeni nu poate forţa Ucraina să cedeze teritorii pentru a obţine pacea.

Zelenski a răspuns la comentariile fostului preşedinte al SUA şi candidat republican la preşedinţie Donald Trump, care a afirmat că ar putea pune capăt războiului din Ucraina în 24 de ore.

Pe măsură ce victoria lui Trump în alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie devine tot mai probabilă, propunerea sa pentru un acord de pace între Ucraina şi Rusia este examinată cu atenţie, potrivit Kyiv Independent.

„Dacă o singură persoană din lume, şi această persoană este Donald Trump, poate opri războiul în 24 de ore, întrebarea este cu ce preţ şi cine va plăti?” a declarat Zelenski într-un interviu acordat BBC.

UPDATE Peste 270 de canale Telegram, vizate de hackerii ruşi

Peste 270 de canale Telegram ucrainene au fost hackuite astăzi, au raportat agenţiile de presă din ţară. 

Hackerii au trimis un mesaj ucrainenilor, spunându-le să „depună armele”, potrivit Suspilne, citat de Sky News.

De asemenea, au apărut mesaje care îl acuză pe Volodimir Zelenski de declanşarea războiului, a precizat acesta. 

Într-o postare pe Facebook, serviciul de securitate de stat al Ucrainei a declarat că atacul cibernetic a fost efectuat de serviciul rus FleepBot. 

Ucraina lucrează la drone de război dotate cu inteligenţă artificială

Ucraina dezvoltă sisteme de inteligenţă artificială pentru a ajuta la pilotarea unei vaste flote de drone, scrie Sky News.

O serie de start-up-uri din ţară lucrează pentru a lansa drone cu inteligenţă artificială pe linia frontului, în speranţa de a depăşi puterea vehiculelor aeriene fără pilot ale Rusiei. 

Swarmer dezvoltă un software care leagă dronele într-o reţea, permiţând implementarea instantanee a deciziilor în cadrul grupului. 

Atac perfid al Rusiei în Ucraina: Salvatorii, ţinte ale unei „duble lovituri" în Sumî

Zelenski solicită arme cu rază lungă de acţiune după atacul ce a vizat Kievul

Ucraina are nevoie de arme cu rază lungă de acţiune pentru a-şi proteja oraşele şi trupele de pe linia frontului de bombele şi dronele ruseşti, a declarat duminică preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski după un atac masiv cu drone şi rachete care a avut loc în cursul nopţii.

"Numai în cursul nopţii trecute, armata rusă a folosit aproape 40 de drone de tip Shahed împotriva Ucrainei. Important este că majoritatea dintre ele au fost doborâte de apărătorii noştri ai cerului", a declarat Zelenski pe Telegram.

El a spus că este necesar să distrugă bombardierele ruseşti de la bazele aeriene ruseşti pentru a proteja Ucraina de raidurile aeriene.

"Capacităţile noastre suficiente cu rază lungă de acţiune ar trebui să fie un răspuns corect la teroarea rusă. Toţi cei care ne sprijină în acest sens sprijină apărarea împotriva terorii", a spus Zelenski.

Rusia foloseşte un nou tip de dronă pentru a ataca Kievul

Rusia a folosit un nou tip de dronă într-o încercare de atac asupra Kievului, au anunţat forţele aeriene ucrainene. Sâmbătă noaptea, 12 drone Shahed, care au fost folosite de forţele ruse pe tot parcursul războiului, au fost doborâte, împreună cu una de tip „nespecificat”, potrivit armatei ucrainene.

Presa ucraineană susţine că drona zbura la o altitudine joasă, de aproximativ 20 până la 30 de metri.

Ucraina a doborât peste noapte 35 din cele 39 de drone ruseşti, potrivit Forţelor Aeriene

Apărarea aeriană ucraineană a doborât 35 din cele 39 de drone de atac de tip Shahed lansate de Rusia în cursul nopţii, au raportat reprezentanţii Forţelo aeriene.

În plus faţă de drone, forţele ruse au lansat trei rachete balistice Iskander-M şi două rachete de croazieră Kh-59/69. Forţele aeriene au declarat că rachetele Kh-59/69 nu şi-au atins ţintele din cauza "contramăsurilor" Ucrainei. Armata nu a precizat unde au lovit rachetele Iskander-M şi nici amploarea pagubelor produse ca urmare a acestora.

Nu au fost raportate victime în urma atacului.

Forţele ruse atacă în mod regulat zonele civile din Ucraina cu ajutorul dronelor şi rachetelor, vizând adesea clădiri rezidenţiale şi alte infrastructuri civile. Atacurile ruseşti asupra reţelei energetice a Ucrainei s-au intensificat în ultimele luni, ducând la distrugerea sau avarierea gravă a mai multor instalaţii energetice şi forţând Ucraina să impună pene de curent prelungite.

Toate dronele care au vizat Kievul au fost distruse de apărarea aeriană, potrivit Administraţiei militare a oraşului Kiev.

Kievul susţine că Rusia a pierdut 566.710 militari în Ucraina

Rusia a pierdut 566 710 soldaţi în Ucraina de la începutul invaziei, a raportat duminică  Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei.

Acest număr include 1.100 de pierderi suferite de forţele ruse chiar în ultima zi.

Potrivit raportului, Rusia a pierdut, de asemenea, 8 266 de tancuri, 15 963 de vehicule blindate de luptă, 21 036 de vehicule şi rezervoare de combustibil, 15 586 de sisteme de artilerie, 1 121 de sisteme de rachete cu lansare multiplă, 896 de sisteme de apărare aeriană, 362 de avioane, 326 de elicoptere, 12 402 drone, 28 de nave şi bărci şi un submarin.

Ucraina a interceptat duminică dimineaţă toate dronele ruseşti care vizau Kievul

„Cea mai recentă alertă de raid aerian din Kiev s-a datorat unei ameninţări cu drone. În ultimele două săptămâni, aceasta este cel puţin a cincea încercare consecutivă a inamicului de a ataca capitala folosind drone”, a scris pe reţelele de socializare Serhiy Popko, şeful administraţiei.

„În acest moment, nu au existat rapoarte despre distrugeri sau victime în Kiev”, a adăugat el.

Atacurile sistematice ale dronelor inamice demonstrează că ruşii caută în mod activ o oportunitate de a lovi Kievul, testând noi tactici şi rute, încercând să expună capacităţile de apărare aeriană ale Ucrainei, a adăugat Popko.

„Prin urmare, locuitorii Kievului nu ar trebui să uite de realitatea acestor ameninţări. Nu ignoraţi alerta de raid aerian! Odată ce alerta declanşează, întotdeauna adăpostiţi-vă!”, a afirmatr Popko.

În timpul atacului cu drone apărarea antiaeriană a fost activată în jurul capitalei Ucrainei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici