- Home
- Externe
- TOKYO, (16.03.2016, 06:00)
- Alin Motogna
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Roboţii trimişi să cureţe zona reactoarelor de la Fukushima au ''murit'' din cauza radiaţiilor
În urmă cu 5 ani, un cutremur cu o magnitudine de 9 grade pe scara Richter declanşa un tsunami extrem de puternic asupra coastei de nord-est a Japoniei, distrugând patru dintre reactoarele centralei Fukushima Daichii, iar autorităţile nu au reuşit să cureţe decât 10% din deşeuri, scrie Descoperă.
Urmărește
6486 afișări
Roboţii trimişi să cureţe zona reactoarelor de la Fukushima au ''murit'' din cauza radiaţiilor (Imagine: AFP / Mediafax Foto)
În timpul dezastrului de la centrala nucleară de la Fukushima, peste 19.000 de oameni au fost ucişi.
Potrivit Descoperă, curăţarea zonei a început încă din anul 2011, însă roboţii care au fost trimişi special în acest scop nu au putut face faţă cantităţilor imense de radiaţii şi au cedat. Problema este cu atât mai gravă, cu cât combustibilul folosit în reactoare se scurge din ce în ce mai mult în apele Oceanului Pacific.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Gala ZF 26 de ani. Gerard Baker, bancher, jurnalist, editor global WSJ: Alegerea lui Trump în SUA reprezintă un moment transformaţional prin care ordinea mondială liberală este răsturnată. Ce înseamnă votul pentru Trump pentru Europa, pentru România şi pentru războiul din Ucraina?
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
Până acum, specialiştii Tokyo Electric Power Company au reuşit să îndepărteze numai 10% din totalul deşeurilor radioactive. Cea mai mare parte a acestora a fost îndepărtată din reactorul cu numărul 4 (1535 de bare de uraniu), deoarece aici nivelul de radiaţii este mai scăzut faţă de zonele în care se află celelalte instalaţii.
Deocamdată nu există un robot capabil să ducă la îndeplinire planul autorităţilor japoneze. Eforturile vor fi cu atât mai mari cu cât construirea unui astfel de dispozitiv durează chiar şi doi ani.
Reprezentanţii companiei de electricitate din Tokyo susţin că planul de curăţare a zonei în care se află centrala de la Fukushima va fi pus în aplicare începând cu anul 2021. Totodată, specialiştii au estimat că efortul va necesita o perioadă de timp de circa 30-40 de ani, potrivit Descoperă.
Citeşte şi: Dezastrul nuclear de la Fukushima a costat contribuabilii japonezi aproape 100 miliarde de dolari
Citeşte şi: Guvernul japonez recunoaşte pentru prima dată că RADIAŢIILE de la Fukushima au cauzat CANCER
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Copil român de 14 luni, spitalizat în Florenţa cu SHU, după ce a consumat brânză din România - presă
Citește și: Consiliul UE salută progresele "semnificative" ale României, în concluziile cu privire la MCV
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe