Ucraina neagă implicarea în sabotajul Nord Stream

  • Ucrainenii neagă implicarea în sabotajul Nord Stream.
  • Declaraţia a fost făcută de unul dintre consilierii preşedintelui Volodimir Zelenski.
  • Un ucrainean este căutat în legătură cu atacul asupra gazoductului care a produs pagube de miliarde de dolari.
Urmărește
667 afișări
Imaginea articolului Ucraina neagă implicarea în sabotajul Nord Stream

Ucraina neagă implicarea în sabotajul Nord Stream

Mykhailo Podolyak, consilierul lui Volodimir Zelenski a negat implicarea Ucrainei în producerea exploziilor care au deteriorat gazoductul Nord Stream 2, potrivit Sky News.

Conductele Nord Stream 1 şi 2 care transportau gaze prin Marea Baltică au fost avariate de exploziile produse în septembrie 2022.

Incidentul a redus drastic capacitatea Rusiei de a exporta gaze în Europa şi de a şantaja astfel ţările europene.

„Un astfel de atac nu poate fi realizat decât cu resurse tehnice şi financiare extinse... şi cine deţinea toate acestea la momentul bombardamentelor? Doar Rusia", a spus Mykhailo Podolyak.

Procurorii polonezi au declarat miercuri că au primit un mandat european de arestare emis de Berlin în legătură cu atacul. Suspectul, un bărbat ucrainean numit Volodymyr Z, a părăsit deja Polonia, au precizat procurorii polonezi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici