Un fost oficial al Casei Albe a fost acuzat că a acţionat ca agent al Coreei de Sud

O specialistă în politică externă care a lucrat pentru CIA şi în cadrul Consiliului Naţional de Securitate (NSC) al Casei Albe a fost pusă sub acuzare în SUA pentru că a lucrat ca agent neînregistrat al guvernului Coreei de Sud în schimbul unor bunuri de lux şi a altor cadouri, potrivit Reuters.

Urmărește
393 afișări
Imaginea articolului Un fost oficial al Casei Albe a fost acuzat că a acţionat ca agent al Coreei de Sud

Sursa foto: Youtube

Sue Mi Terry a susţinut poziţii politice sud-coreene, a divulgat informaţii guvernamentale americane nepublice ofiţerilor de informaţii sud-coreeni şi a facilitat accesul oficialilor guvernamentali sud-coreeni la omologii lor americani, conform unei acuzaţii făcute publice marţi la tribunalul federal din Manhattan.

În schimb, ofiţerii de informaţii sud-coreeni i-ar fi oferit lui Terry genţi Bottega Veneta şi Louis Vuitton, o haină Dolce & Gabbana, cine la restaurante cu stele Michelin şi peste 37.000 de dolari în finanţare „sub acoperire” pentru un program de politici publice privind afacerile coreene pe care îl conducea.

Presupusa activitate de agent a lui Terry a început în 2013, la doi ani după ce a părăsit serviciul guvernamental american, şi a durat un deceniu.

În prezent, ea este membru senior al Consiliului pentru Relaţii Externe, potrivit site-ului web al think tank-ului, şi expert în Asia de Est şi Peninsula Coreeană, inclusiv Coreea de Nord.

Terry nu a răspuns unei solicitări de comentarii, însă avocatul ei, Lee Wolosky, a afirmat într-o declaraţie: „Aceste acuzaţii sunt nefondate şi denaturează activitatea unei cercetătoare şi a unui analist de ştiri cunoscut pentru independenţa sa şi pentru anii petrecuţi în serviciul Statelor Unite”.

„De fapt, ea a fost un critic dur al guvernului sud-coreean în perioadele în care această acuzaţie susţine că a acţionat în numele acestuia. Odată ce faptele vor fi clarificate, va fi evident că guvernul a făcut o greşeală semnificativă”, a adăugat el.

Consiliul pentru Relaţii Externe a pus-o pe Terry în concediu administrativ fără plată şi va coopera cu orice anchetă, a declarat o purtătoare de cuvânt.

Coreea de Sud nu este inculpată. Ambasada sa de la Washington nu a răspuns solicitărilor de comentarii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici