Un mort şi 7 răniţi după ce o dronă a explodat lângă Ambasada SUA din Tel Aviv

O persoană a fost ucisă şi alte şapte au fost rănite într-o explozie în urma unui atac cu dronă revendicat de gruparea Houthi, susţinută de Iran, asupra Tel Avivului, vineri dimineaţă.

Urmărește
356 afișări
Imaginea articolului Un mort şi 7 răniţi după ce o dronă a explodat lângă Ambasada SUA din Tel Aviv

Un mort şi 7 răniţi după ce o dronă a explodat lângă Ambasada SUA din Tel Aviv

Forţele de apărare ale Israelului au declarat că explozia a fost cauzată de căderea unei „ţinte aeriene”, un termen utilizat în mod obişnuit pentru drone, conform Washington Post.

IDF a declarat că a sporit numărul patrulelor aeriene „pentru a proteja spaţiul aerian israelian”.

Nu a fost activată nicio sirenă, iar IDF a declarat că incidentul este în curs de examinare.

Purtătorul de cuvânt militar al Houthi, o grupare din Yemen care lansează de luni de zile drone către sudul Israelului pe mare, a declarat vineri dimineaţă pe reţelele sociale că gruparea va dezvălui detalii despre „operaţiunea” care a vizat Tel Aviv.

Atacul fără precedent a avut loc la câteva ore după ce forţele aeriene israeliene au ucis un comandant de top al Hezbollah, gruparea din Liban susţinută de Iran, cu care Israelul a avut schimburi de focuri.

Sistemul de apărare aeriană al Israelului, echipat pentru rachete, se luptă de luni de zile să identifice şi să elimine atacurile dronelor în nordul Israelului.

În orele care au urmat exploziei, experţi israelieni în dezamorsarea bombelor şi echipe de salvare au acţionat la faţa locului. Poliţia a îndemnat locuitorii să evite să se apropie şi să atingă „rămăşiţele de rachetă care pot conţine explozibili”.

Nu e clar încă dacă drona viza filiala Ambasadei SUA.

Oficialii Ambasadei SUA în Israel nu au răspuns la solicitarea de comentarii vineri dimineaţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
explozie,
tel aviv,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici