Uniunea Europeană va interzice transbordarea GNL (gaz lichefiat) rusesc în porturile sale de la sfârşitul lunii martie 2025

  • Ambasadorii celor Douăzeci şi Şapte au aprobat pe 20 iunie principiul unui nou pachet de sancţiuni împotriva Rusiei.
  • Acest al patrusprezecelea bloc atacă serviciile de transbordare şi reexport de gaz natural lichefiat rusesc în porturile europene.
  • Textele sunt încă în curs de finalizare.
2824 afișări
Imaginea articolului Uniunea Europeană va interzice transbordarea GNL (gaz lichefiat) rusesc în porturile sale de la sfârşitul lunii martie 2025

Uniunea Europeană va interzice transbordarea GNL (gaz lichefiat) rusesc în porturile sale de la sfârşitul lunii martie 2025

Acestea vor fi disponibile şi vor intra în vigoare pe 24 iunie, după adoptarea de către miniştrii de externe ai UE. Cu toate acestea, interdicţia nu se va aplica înainte de sfârşitul lunii martie 2025 contractelor actuale, explică două surse. Un termen menit să liniştească statele care se tem pentru securitatea aprovizionării în timpul iernii.

Potrivit ONG-ului Bond Beter Leefmilieu, aceste interdicţii vor avea un impact foarte limitat asupra Uniunii Europene. „Nouăzeci la sută din volumele transbordate în 2023 sunt destinate pieţelor non-europene”, iar transbordările au reprezentat puţin mai puţin de un sfert din fluxul de GNL rusesc către UE în 2023, a remarcat ONG-ul. Franţa este una dintre cele trei ţări europene, cu Belgia şi Spania, care facilitează şi mai mult comerţul cu GNL rusesc prin servicii de transbordare/reexport prin intermediul terminalului său Montoir-de-Bretagne unde Elengy (o subsidiară a Engie)

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici