Zelenski afirmă că nu poate prezice acţiunile lui Donald Trump dacă va fi reales

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat marţi că nu poate prezice ce va face Donald Trump dacă va recâştiga preşedinţia SUA în noiembrie, dar întreaga lume, inclusiv Vladimir Putin, aşteaptă rezultatul scrutinului

Urmărește
222 afișări
Imaginea articolului Zelenski afirmă că nu poate prezice acţiunile lui Donald Trump dacă va fi reales

Zelenski, vorbind la Washington, în timp ce liderii mondiali se reunesc pentru summitul NATO din această săptămână, a declarat că speră că Trump nu va părăsi Alianţa Nord-Atlantică, veche de 75 de ani, şi că America va continua să sprijine Ucraina împotriva Rusiei, potrivit Reuters.

"Nu îl cunosc foarte bine", a spus Zelenski despre Trump, adăugând că a avut "întâlniri bune" cu el în timpul primei preşedinţii a lui Trump, dar a spus că a fost înainte de invazia Rusiei din 2022. "Nu vă pot spune ce va face, dacă va fi preşedintele Statelor Unite. Nu ştiu".

Zelenski i-a îndemnat marţi pe liderii politici americani să nu aştepte rezultatul alegerilor prezidenţiale americane din noiembrie pentru a acţiona în forţă pentru a ajuta ţara sa, solicitând în acelaşi timp mai puţine restricţii privind utilizarea armamentului american.

"Toată lumea aşteaptă luna noiembrie. Americanii aşteaptă noiembrie, în Europa, în Orientul Mijlociu, în Pacific, întreaga lume priveşte spre noiembrie şi, cu adevărat vorbind, şi Putin aşteaptă noiembrie", a declarat Zelenski, facând referire la data alegerilor prezidenţiale în SUA.

"Este timpul să ieşim din umbră, să luăm decizii ferme ... să acţionăm şi să nu aşteptăm noiembrie sau orice altă lună", a adăugat preşedintele Ucrainei.

Joe Biden a anunţat marţi un pachet de apărare aeriană, inclusiv din partea României, pentru Ucraina. Kievul va primi "zeci de sisteme tactice suplimentare de apărare aeriană".

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici