Lansarea sondei spaţiale Hera, amânată din cauza condiţiilor meteorologice

Lansarea sondei Hera, care ar urma să cerceteze impactul misiunii DART, este ameninţată de furtuni în Florida, informează AFP.

Urmărește
52 afișări
Imaginea articolului Lansarea sondei spaţiale Hera, amânată din cauza condiţiilor meteorologice

Lansarea sondei spaţiale Hera, amânată din cauza condiţiilor meteorologice

Lansarea sondei spaţiale europene Hera, programată pentru luni, ar putea fi amânată din cauza vremii nefavorabile, a anunţat SpaceX. Prognoza meteo indică furtuni în zona de lansare din Cape Canaveral, Florida, iar condiţiile de lansare sunt favorabile în proporţie de doar 15%. Dacă va fi nevoie de o amânare, lansarea de rezervă este planificată pentru marţi dimineaţa.

Misiunea Hera, coordonată de Agenţia Spaţială Europeană (ESA), va investiga impactul produs de misiunea NASA DART, care a lovit în mod deliberat asteroidul Dimorphos în 2022.

Scopul este de a evalua efectele primei încercări de a devia un asteroid ca măsură de apărare planetară.

După impactul DART, asteroidul Dimorphos şi-a redus orbita cu 33 de minute, însă multe dintre detaliile legate de daunele produse şi compoziţia asteroidului rămân necunoscute.

Hera va studia asteroidul în detaliu pentru a strânge date esenţiale în ceea ce priveşte apărarea împotriva eventualelor ameninţări viitoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici