Zelenski anunţă că trupele ucrainene au capturat cel mai mare oraş rusesc de până acum

  • Trupele ucrainene au capturat cel mai mare oraş rusesc de până acum.
  • Anunţul a fost făcut joi de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.
  • Este vorba despre oraşul rusesc Sudzha din regiunea Kursk.
Urmărește
38365 afișări
Imaginea articolului Zelenski anunţă că trupele ucrainene au capturat cel mai mare oraş rusesc de până acum

Zelenski anunţă că trupele ucrainene au capturat cel mai mare oraş rusesc de până acum

Volodimir Zelenski anunţă că trupele ucrainene au capturat oraşul rusesc Sudzha din regiunea Kursk, potrivit Sky News.

Oraşul, cu o populaţie înainte de război de aproximativ 5.000 de oameni, este cel mai mare ocupat de ucraineni.

Preşedintele a spus că în Sudzha a fost înfiinţat un birou militar ucrainean. Sudzha se află la aproximativ 100 de kilometri sud-vest de capitala regională, oraşul Kursk.

Oleksandr Sîrski, comandant şef al Forţelor Armate ale Ucrainei, a anunţat că forţele ucrainene au ocupat până la 1,5 km de teritoriu în ultimele 24 de ore. Armata continuă să avanseze, a mai spus Sîrski. Potrivit acestuia, de săptămâna trecută, de la lansarea ofensivei surpriză, ucrainenii au avansat 35 de kilometri şi au preluat controlul asupra a 82 de aşezări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici