Comisar al Gărzii de Mediu Prahova, mită pentru a închide ochii la infracţiuni

Aristide-Valentin Turcea, comisar la Garda de Mediu Prahova, este cercetat de către procurorii anticorupţie pentru luare de mită, fiind pus sub control judiciar. Acesta ar fi primit bani pentru a nu sancţiona o societate comercială pentru depozitarea necorespunzătoare a materialelor reciclabile.

Urmărește
112 afișări
Imaginea articolului Comisar al Gărzii de Mediu Prahova, mită pentru a închide ochii la infracţiuni

Comisar al Gărzii de Mediu Prahova, mită pentru a închide ochii la infracţiuni

În acelaşi timp, procurorii au dispus şi cercetarea în stare de libertate a inculpatului P.V., administrator al unei societăţi comerciale, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

Conform ordonanţelor procurorilor, în data de 31 ianuarie 2024, Turcea Aristide-Valentin, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, s-ar fi întâlnit cu P.V. în municipiul Ploieşti şi ar fi primit suma de 5.000 lei pentru a nu sancţiona contravenţional societatea acestuia, care se făcuse vinovată de depozitarea necorespunzătoare a materialelor reciclabile.

În perioada 29-30 ianuarie 2024, Turcea a efectuat un control la punctul de lucru al societăţii comerciale respective din comuna Blejoi, judeţul Prahova, unde a constatat săvârşirea contravenţiei menţionate. Cu această ocazie, el ar fi pretins din nou suma de 5.000 lei pentru a nu aplica o sancţiune contravenţională cuprinsă între 50.000 şi 100.000 lei.

Pe durata controlului judiciar, Turcea Aristide-Valentin trebuie să respecte mai multe obligaţii, inclusiv interdicţia de a părăsi teritoriul României şi de a comunica cu persoanele implicate în dosar. De asemenea, el nu va putea exercita funcţia de comisar al Gărzii Naţionale de Mediu.

Inculpatului i s-a atras atenţia că nerespectarea obligaţiilor poate duce la înlocuirea controlului judiciar cu măsura arestului la domiciliu sau a arestării preventive.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici