Doctoriţele de la Spitalul de Urgenţă „Pantelimon” au fost arestate preventiv pentru 30 de zile

Cele două doctoriţe de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Pantelimon” din Bucureşti au fost arestate preventiv pentru 30 de zile.

Urmărește
878 afișări
Imaginea articolului Doctoriţele de la Spitalul de Urgenţă „Pantelimon” au fost arestate preventiv pentru 30 de zile

Doctoriţele de la Spitalul de Urgenţă „Pantelimon” au fost arestate preventiv pentru 30 de zile

Tribunalul Bucureşti a decis joi arestarea preventivă în cazul celor două doctoriţe şi a asistentei de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Pantelimon” din Capitală.

Doi medici şi o asistentă de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Bucureşti au fost reţinuţi miercuri în cazul morţilor suspecte. Medicii sunt acuzaţi de omor calificat, după ce ar fi redus doza de noradrenalină unui pacient de la Terapie Intensivă.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, miercuri, având ca scop provocarea decesului unor pacienţi care necesitau terapie intensivă, dar cu privire la care inculpatele apreciau că nu mai este oportună menţinerea în viaţă, acestea au conceput şi pus în executare un plan ce consta în reducerea bruscă a dozei de noradrenalină, o substanţă esenţială în terapie intensivă, cu rol în menţinerea tensiunii arteriale, cu consecinţa scăderii tensiunii arteriale, urmată de stop cardio-respirator.

„În sensul celor arătate mai sus, la data de 26.03.2024, ora 16:45, cu premeditare şi profitând de starea de vădită vulnerabilitate a victimei (pacient în vârstă de 54 de ani, în stare foarte gravă, instabil hemodinamic, având tensiunea arterială de 49/29 mm/Hg), inculpata M.M.A. a încercat să suprime viaţa pacientului prin reducerea bruscă a dozei de noradrenalină administrată prin injectomat, de la valoarea de 15ml/h, la valoarea de 1ml/h (valoare minimală care a fost menţinută o perioadă considerabilă de timp), însă decesul victimei nu s-a produs ca urmare a intervenţiei unei asistente medicale care a suplinit deficitul de noradrenalină prin perfuzie”, arată procurorii.

În 4 aprilie 2024, la ora 13.17, inculpatele M.M.A. şi P.M., profitând de starea de vădită vulnerabilitate a aceluiaşi pacient de 54 de ani, având tensiunea arterială de 60/36 mm/Hg), „acţionând cu intenţia de a suprima viaţa pacientului, i-au redus doza de noradrenalină administrată prin injectomat, de la valoarea de 20 ml/h, la valoarea de 1ml/h, fapt ce a condus, 58 de minute mai târziu, la instalarea stopului cardio-respirator, urmat de decesul pacientului declarat la ora 15:00”.

Tot miercuri, procurorii au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspecta C.M., asistentă în cadrul Secţiei Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Bucureşti, pentru săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă în formă continuată.

„În sarcina acesteia s-a reţinut că în datele de 26.04.2024, 06.06.2024 şi 19.06.2024, fiind ascultată în calitate de martor cu privire la săvârşirea infracţiunii de omor ce face obiectul prezentei cauze, a dat declaraţii mincinoase şi nu a spus tot ce ştie cu privire la aspecte esenţiale ale cauzei”, se mai spune în comunicatul procurorilor.

Faţă de inculpatele M.M.A. şi P.M., precum şi faţă de suspecta C.M. a fost luată măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore.

Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Omoruri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici