Traficantul în casa căruia a murit drogată o elevă de 16 ani a fost trimis în judecată

Traficantul de droguri acuzat că i-a dat unei eleve de 16 ani un drog sintetic periculos, în urma căruia adolescenta a murit, a fost trimis în judecată, împreună cu alţi doi inculpaţi, anunţă marţi DIICOT.

917 afișări
Imaginea articolului Traficantul în casa căruia a murit drogată o elevă de 16 ani a fost trimis în judecată

Traficantul în casa căruia a murit drogată o elevă de 16 ani a fost trimis în judecată

„Prin rechizitoriul din data de 20.06.2024, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Neamţ au dispus trimiterea în judecată a 3 inculpaţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc, deţinere, fără drept, de droguri de risc şi mare risc în vederea consumului propriu şi punere la dispoziţie a unui imobil pentru consum ilicit de droguri”, anunţă DIICOT.

Din materialul probator administrat, cu privire la unul dintre inculpaţi s-a reţinut că, la data de 30.07.2023 a achiziţionat de la unul dintre coinculpaţi droguri de mare risc, a consumat şi a oferit în vederea consumului o cantitate apreciabilă de drog unei victime minore (16 ani), ce a condus la decesul acesteia.

Conform raportului medico–legal moartea persoanei vătămate minore fost violentă şi s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii acute consecinţa unei intoxicaţii acute cu 4-METHYLMETCHATINONĂ (mefedronă), cu vasoplegie toxică consecutivă şi hemoragie generalizată prin diapedeză, exteriorizată secundar.

În urma cercetărilor efectuate, în sarcina celor doi coinculpaţi în cauză s-a reţinut că, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în perioada iunie 2022 – august 2023, au deţinut şi comercializat, în mod repetat, droguri de risc (canabis) şi mare risc (din categoria catinonelor, cunoscute sub denumirea generică de cristal).

De asemenea, referitor la unul dintre aceştia s-a stabilit că, în perioada 15.07.2023 – 01.08.2023 a pus la dispoziţie zilnic apartamentul în care locuia fără forme legale în vederea consumului de droguri.

Prin acelaşi rechizitoriu s-a solicitat instanţei obligarea inculpaţilor la plata sumei de 18.000 lei cu titlul de cheltuielile judiciare avansate de stat. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Neamţ.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici