Dansatorul şi contorsionistul Arthur Cadre va avea un rol central în ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice

Dansatorul şi contorsionistul Arthur Cadre va avea un rol central în ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Paris de duminică.

Urmărește
182 afișări
Imaginea articolului Dansatorul şi contorsionistul Arthur Cadre va avea un rol central în ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice

Dansatorul şi contorsionistul Arthur Cadre va avea un rol central în ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice

În vârstă de 32 de ani, Cadre are sportul în sânge, fiind născut dintr-o mamă care a făcut parte din echipa franceză de volei şi un tată care a participat la Jocurile Olimpice de la Seul din 1988 la windsurfing.

Cadre s-a apucat de breakdance la vârsta de 9 ani, după ce a văzut un clip la televizor, adăugând mai târziu contorsionismul la setul său de abilităţi, urmat de acrobaţie şi arte circene.

Talentele sale nu se opresc aici: el este, de asemenea, fotograf, model, absolvent de arhitectură şi regizor.

A făcut înconjurul lumii, de la Montreal la Macao, trecând prin San Francisco şi Dubai. Recent, a organizat un spectacol în Arabia Saudită, „cu caii prinţesei şi 40 de dansatori". De asemenea, a conceput un spectacol bazat pe Bob Marley, care va avea premiera în Las Vegas în decembrie.

Cadre îşi descrie stilul ca fiind „un amestec de artă a mişcării şi artă vizuală".

El lucrează cu o echipă de dansatori de la începutul lunii iunie la ceremonia de duminică de la Stade de France, unde au loc probele de atletism.

Deşi nu a dezvăluit detalii despre spectacolul de 30 de minute, el a declarat pentru AFP că personajul său este „firul comun" al povestirii pe o scenă mare, cu mulţi artişti şi multe efecte vizuale.

„Va fi ceva ce oamenii nu sunt obişnuiţi să vadă în Franţa", a spus el.

„Aici, în studio, am făcut o întreagă pregătire fizică pentru a dezvolta şi a crea acest personaj", a adăugat el.

Starul hollywoodian Tom Cruise este, de asemenea, aşteptat să îşi facă apariţia, presa americană relatând că acesta a pregătit o cascadorie îndrăzneaţă pentru a ridica steagul olimpic şi a-l transfera la Los Angeles, care găzduieşte Jocurile din 2028.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici