Top 10 ţări pentru nomazii digitali în 2024. România, pe locul 5

  • Munca la distanţă continuă să redefinească stilul de viaţă al multor profesionişti, iar unele ţări se dovedesc mai primitoare pentru nomazii digitali decât altele.
  • România se află pe locul 5 în top.
Urmărește
362 afișări
Imaginea articolului Top 10 ţări pentru nomazii digitali în 2024. România, pe locul 5

Top 10 ţări pentru nomazii digitali în 2024. România, pe locul 5

Global Citizen Solutions a publicat raportul anual „Global Digital Nomad Report", oferind o imagine clară asupra celor mai atractive destinaţii pentru lucrătorii la distanţă în 2024.

Raportul a analizat 65 de ţări, evaluându-le pe baza a 12 indicatori-cheie, grupaţi în cinci categorii principale: costurile vizelor, beneficiile vizelor, calitatea vieţii, mediul economic, şi tehnologie şi inovare, relatează CNBC.

Topul este condus de Spania, urmat de Olanda, Norvegia, Estonia, România, Malta, Portugalia, Canada, Ungaria şi Franţa.

Statele Unite nu apar în clasament din cauza lipsei unei vize adecvate pentru nomazii digitali.

Laura Madrid Sartoretto, cercetător principal la Global Solutions Intelligence Unit, subliniază că ţările care s-au clasat cel mai bine sunt cele care oferă acces mai direct la cetăţenie sau cel puţin la rezidenţă permanentă.

„Din ce în ce mai mulţi oameni încearcă să utilizeze aceste programe pentru a dobândi o a doua cetăţenie şi a profita de mobilitatea pe care o poate oferi", explică ea.

Spania, liderul clasamentului, excelează la capitolul beneficii legate de viză şi inovaţie tehnologică. Ţara oferă o combinaţie atractivă de costuri accesibile, internet de mare viteză şi o calitate ridicată a vieţii. Singura provocare menţionată este bariera lingvistică, engleza nefiind încă vorbită pe scară largă în toată ţara.

Olanda, pe locul doi, a obţinut cel mai mare scor pentru calitatea vieţii, însă costul vieţii este mai ridicat comparativ cu Spania. Cu toate acestea, ţara oferă un permis de şedere pentru lucrători independenţi, o alternativă la viza de nomad digital.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici