- Home
- Life-Inedit
- (09.01.2020, 14:55)
- Departamentul Life
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Câtă apă trebuie să bem de fapt zilnic pentru a avea o piele frumoasă şi o stare bună de sănătate
Unii specialişti recomandă minimum 2 litri, alţii 45 de grame pentru fiecare kilogram corp. În ultimii ani, consumul crescut de apă a fost asociat cu o piele frumoasă, cu o bună digestie şi cu o stare bună de sănătate în general.
Urmărește
3405 afișări
Sursa FOTO: Profimedia Images
Însă există şi voci medicale care susţin că trebuie să bem apă doar când ne e sete. Ei spun că multe dintre studiile legate de consumul de apă provin din monitorizarea sportivilor care într-adevăr au alte reguli de hidratare decât persoanele care stau la birou sau merg pe jos. De asemenea, medici susţin că inclusiv cafeaua şi ceaiul hidratează.
„Este bine de ştiut faptul că apa constituie între 55 şi 70% din masa noastră corporală şi că organismul uman necesită o cantitate suficientă de apă pentru a supravieţui şi pentru a menţine echilibrul în toate procesele vitale 01.29 Bineînţeles apa este esenţială şi ajută la procesele de digestie, asimilare de nutrienţi, eliminare de toxine din organism”, explică medicul nutriţionist Lygia Alexandrescu, pentru MEDIAFAX.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
-
Arabia Saudită a avertizat Germania cu privire la bărbatul reţinut pentru atacul de la Magdeburg
„În decursul a 24 de ore, organismul consumă peste 200 de mililitri de apă numai pentru procesul de respiraţie. De asemenea, prin transpiraţie se pierd cele mai însemnate cantităţi de apă. Şi de accea apa trebuie să fie inlocuită altfel există riscul deshidratării”, continuă medicul.
„Este foarte adevărat faptul că senzaţia de sete şi necesarul real de lichide, care trebuie consumate, nu se sincronizează. Mai exact, la momentul la care în organism se instalează senzaţia de sete, celulele acestea sunt deja deshidratate. Riguros vorbind despre necesarul de apă, cantitatea zilnică de apă depinde de înălţime, de greutate, de temperatură şi de umiditate, de starea de sănătate şi de nivelul de activitate fizică şi de alimentaţia pe care o persoană o are. Datele clinice sugerează că un aport de apă cuprins între 30 şi 40 de mL de apă/kg pe zi e suficient pentru o hidratare corespunzătoare a unui organism activ”, a mai spus nutriţionistul.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe