- Home
- Life-Inedit
- KIEV, (13.05.2016, 06:00)
- Alin Motogna
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cel mai mare avion construit vreodată va parcurge cea mai lungă călătorie din întreaga sa istorie
Aeronava, având o greutate de aproximativ 600 de tone a decolat marţi, 10 mai, de pe aeroportul Gostomel din Ucraina şi urmează să aterizeze în faţa unei mulţimi uriaşe de entuziaşti, pe aeroportul din Perth, Australia, duminică dimineaţă, scrie Descoperă.
Urmărește
8472 afișări
Cel mai mare avion construit vreodată va parcurge cea mai lungă călătorie din întreaga sa istorie
Proiectat şi construit în Ucraina, în anii 1980, Antonov An-225 Mriya va trebui să facă mai multe escale pentru a fi realimentat, înainte ca încărcătura pe care o transportă, un generator electric cu o greutate de 117 tone, să ajungă la destinaţie.
Dispozitivul a fost preluat din Republica Cehă şi urmează să fie livrat companiei miniere australiene Worstely Alumina. Odată pus în funcţiune, generatorul va avea rolul de a alimenta utilajele folosite pentru prelucrarea bauxitei, minereul din care se extrage aluminiul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
-
Arabia Saudită a avertizat Germania cu privire la bărbatul reţinut pentru atacul de la Magdeburg
Măsurând 84 de metri lungime şi având o anvergură a aripilor de 88 de metri (aproape de două ori lăţimea unui teren de fotbal obişnuit), avionul a fost folosit de peste două decenii pentru a transporta încărcături masive. Fără a fi încărcat, Antonov An-225 Mriya (cuvânt care în limba ucraineană înseamnă ,,vis") poate zbura timp de până la 18 ore, fără a fi realimentat.
Inginerii estimează că faza de descărcare a generatorului de la bord ar putea dura până la 10 ore, notează Descoperă.
Reprezentanţii companiei de logistică care va facilita transportul, DB Schenker, au declarat că avionul va staţiona două zile pe aeroportul din Perth, înainte de a-şi lua din nou zborul.
,,Entuziasmul şi aşteptările pe care le avem sunt foarte mari. Suntem încântaţi că putem coordona acest proiect impresionant", a declarat Frank Vogel, directorul Diviziei de petrol şi gaze din cadrul DB Schenker.
Administraţia aeroportului din Perth se aşteaptă ca la eveniment să participe peste 50.000 de oameni. În acest sens, au fost pregătite zone speciale, din care vizitatorii pot observa cu uşurinţă momentul aterizării.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe