- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (26.04.2010, 16:33)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cele mai întâlnite dependenţe contemporane - GALERIE FOTO
Sexul, munca, internetul sau televizorul se numără printre activităţile care creează dependenţă şi care au nevoie de ajutor specializat pentru a fi tratate, potrivit unui clasament realizat de toptenz.net.
Urmărește
249 afișări
Cele mai întâlnite dependenţe contemporane (Imagine: Mediafax Foto)
Workoholicii se integrează perfect în lumea în care trăim, o lume în care fiecare secundă este exploatată pentru a câştiga mai mulţi bani. Bariera dintre cei care devin workoholici şi cei care muncesc din greu nu mai poate fi clar definită. Dependenţii de muncă, ca orice alt tip de dependenţi, se trezesc la realitate doar în momentul în care sănătatea sau relaţiile lor ating un punct critic.
În Japonia, există un termen folosit pentru această boală. I se spune Karoshi sau "mort din cauza suprasolicitării". Fenomenul a creat agitaţie în anii '80 când mai mulţi directori japonezi au murit fără a avea însă antecedente de boli.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Există şi un grup specializat, Workaholic Anonymous, care oferă un tratament în 12 etape pentru dependenţii de muncă.
Există o foarte mică diferenţă între un dependent de dragoste şi un iubit necredincios. Dependentul de dragoste nu va renunţa niciodată, acest lucru afectându-i sănătatea şi relaţiile, până când se reîndrăgosteşte (ceea ce ar putea să dureze ceva vreme).
Un studiu realizat de CNN ("Dependenţa de dragoste - cum să scapi de ea") a citat publicaţia Psychology Today, explicând cum infatuarea poate produce o creştere a feniletilaminei, o substanţă chimică neurologică ce dă senzaţia de euforie care însoţeşte sentimentul de îndrăgostire.
De asemenea, raportul a inclus studiul realizat de antropologul Helen Fisher, care a descoperit că oamenii îndrăgostiţi lulea au simptome comune cu consumatorii de cocaină, precum lipsa somnului sau pierderea noţiunii timpului. Dependenţa a provocat creşterea numărului de grupuri care oferă ajutor şi a terapeuţilor specializaţi în acest domeniu. În prezent, Grupurile anonime dedicate dependenţilor de dragoste şi sex oferă un program de recuperare în 12 paşi.
"Problema televiziunii constă în faptul că oamenii trebuie să îşi ţintuiască ochii pe ecranul televizorului; familia americană obişnuită nu are timp pentru aşa ceva. De aceea, se consideră că televiziunea nu va deveni niciodată un competitor adevărat pentru radio."(New York Times, 1939)
Astăzi, un american obişnuit se uită la televizor mai mult de 4 ore pe zi, conform unui sondaj realizat de A. C. Nielson Co.
Dependenţii de televizor împărtăşesc multe simptome ale abuzului clinic, precum neputinţa de a pune capăt dependenţei lor, folosirea televizorului pentru a-şi calma nervii şi iritabilitatea în momentul în care sunt forţaţi să renunţe la obiceiul lor.
Statistici referitoare la dependenţa de exerciţii fizice sunt greu de găsit deoarece sunt încadrate în aceeaşi categorie cu problemele legate de mâncare. La fel ca alte dependenţe, cei care adoră să facă exerciţii îşi sacrifică sănătatea şi viaţa socială pentru "drogul" lor.
Un studiu publicat în "Behavioral Neuroscience" în august 2009 a dezvăluit asemănări între comportamentul celor care aleargă excesiv şi purtarea dependenţilor de droguri.
Nu doar celebrităţile sunt dependente de cumpărături, ci şi oamenii care duc o viaţă obişnuită.
Impulsul de a cumpăra mai mult decât este nevoie a fost asociat cu depresia şi a dus multe persoane dependente de cumpărături în pragul falimentului.
Asociaţia Americană a Psihologilor nu consideră că dependenţa de sex este o dereglare psihică ce poate fi diagnosticată. Cu toate acestea, creşterea numărului de grupuri de ajutor si apariţia a numeroase centre de recuperare arată că această problemă există şi necesită atenţie din partea medicilor.
Psihiatrii din lumea întreagă au recunoscut efectele negative pe care internetul le creează prin pornografie sau jocuri. În unele ţări, dependenţa de internet a devenit o reală problemă socială. În Statele Unite, în 2009, a fost deschis un centru de reabilitare a dependenţilor de internet, numit "ReStart", care oferă un program de recuperare timp de 45 de zile.
Numeroşi oameni nemulţumiţi de felul în care arată au apelat la chirurgia estetică. Oamenii fac orice şi plătesc oricât pentru a obţine un look perfect.
În 2006, Asociaţia britanică a chirurgilor plastici şi-a avertizat membrii în legătură cu pacienţi care suferă de tulburare dismorfică corporală (TDC) sau "sindromul urâţeniei". Chirurgia plastică reprezintă un efort nesfârşit pentru dependenţii de operaţii estetice, aceştia nefiind niciodată multumiţi de rezultate. Organizaţia a publicat un studiu alarmant conform căruia 40% dintre utilizatorii de Botox au recunoscut că au fost ademeniţi de atracţia unui tratament continuat.
Imaginea lui Jocelyn Wildenstein, o figură mondenă americană, care a cheltuit milioane de dolari pentru a arăta perfect, ilustrează ororile dependenţei de chirurgia estetică.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe