- Home
- Life-Inedit
- LOS ANGELES, (03.11.2016, 15:11)
- Monica Stoica
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cum arată foştii membri ai bandelor de mafioţi. De la stigmatul social la faţa umană - GALERIE FOTO
Fotograful Steven Burton a îndepărtat digital tatuajele foştilor membri ai bandelor de mafioţi. Astfel bărbaţii se văd cu şi fără mărcile trecutului lor de gangsteri. Portretele evocă stigmatul social, dar şi o poveste despre cum îl percepem, noi, pe Celălalt. Deşi dispreţuiţi, marginalii au feţe umane.
Urmărește
5582 afișări
Cum arată foştii membri ai bandelor de mafioţi. De la stigmatul social la faţa umană - GALERIE FOTO
Vezi mai jos GALERIA FOTO
Proiectul se numeşte "Skin Deep", fotograful este Steven Burton. Artistul a îndepărtat digital tatuajele foştilor membri ai bandelor de mafioţi. A creat portrete dramatice, înainte şi după, care restituie chipul fără tatuaj pe care proscrişii nu l-au mai văzut de zeci de ani.
Nu numai că imaginile provoacă răspunsuri emoţionale puternice şi reflecţii personale, dar această serie fotografică "metamorfică" ridică întrebări mai ample cu privire la stigmatizarea socială şi modul în care ne percepem unii pe alţii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Prima prelevare de organe la Spitalul Grigore Alexandrescu de la o tânără aflată în moarte cerebrală
În percepţia generală, un membru al unei bande mafiote este adesea identificat prin tatuajele pe care le poartă pe piele. Mărcile apartenenţei la organizaţie. Acestea sunt şi un semnal de alertă pentru oameni să rămână cel puţin la trei paşi în urma "durilor". Să-şi păzească spatele.
Tatuajele sunt percepute drept simbol al violenţei şi al pericolului. Dar oamenii tind să ignore povestea umană pozitivă de transformare a omului care le poartă. Pentru a spune povestea umană şi pentru a arată pielea naturală din spatele simbolurilor bandei şi a codurile impregnate cu cerneală, fotograf autodidact Steven Burton a a făcut seria de portrete ale foştilor membri ai bandelor. I-a fotografiat pe cei care aveau tatuaje în exces. A numit proiectul "Skin Deep".
Proiectul nu este doar prilejul pentru concept fotografic vid. Oferă foştilor mafioţi posibilitatea de se vedea ei înşişi dintr-o perspectivă diferită şi le oferă o motivaţie pentru a se schimba, în ciuda trecutului lor. După ce a văzut un documentar numit "G-dog", Burton a fost inspirat de acei "homeboys" şi de fetele care încearcă să-şi schimbe viaţa în ciuda opreliştilor şi conjucturilor nefavorabile din societate.
Ideea proiectului i-a venit când a aflat că îndepărtarea tatuajelor este o parte esenţială a transformării lor şi a vrut să contribuie la răspândirea conştientizării. Cu ajutorul unei organizaţii numite Homeboy Industries, Burton a fotografiat 27 subiecţi. Le-a eliminat digital tatuajele cu Photoshop. A creat şi GIF-uri care arată alternativ tatuajele vizibile şi corpul de pe care dispar.
Galerie foto
După ce a făcut fotografiile şi le-a manipulat digital, Burton le-a arătat foştilor membri ai bandelor. "Am văzut emoţiile pe feţele lor de Homeboys, pe măsură ce vedeau imaginile", a spus fotograful pentru PetaPixel. Burton a spus, de asemenea, pentru PetaPixel, că bărbaţii au reacţionat pozitiv; de multe ori, i-au povestit fotografului s-au întrebat "ce ar fi fost dacă" modul de viaţă ar fi fost diferit de la început, din copilărie, în cazul în care familiile lor nu ar fi fost implicate în bande sau în cazul în care ar fi crescut în cartiere liniştite, fără mize mafiote.
"Skin Deep" va deveni un album de fotografie şi figurează, de asemenea, pe Kickstarter, pentru a strânge fonduri care să asigure publicarea cărţii. Cartea îşi propune să dezvăluie faţa umană a oamenilor pe care societatea îi respinge radical.
Întreaga galerie foto poate fi văzută AICI
Citeşte şi: A fost lansat un nou single de pe albumul tribut "Back to Life. A Tribute to Goodbye to Gravity" - VIDEO
Citeşte şi: Are 51 de ani şi a devenit cel mai bogat om din Rusia, depăşindu-l pe Vladimir Potanin. Cum arată magnatul oţelului - FOTO
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe