"300: Rise of an Empire", pe primul loc în box office-ul nord-american. Ce filme urmează în top - VIDEO

Filmul "300: Ascensiunea unui imperiu/ 300: Rise of an Empire", care reia acţiunea din "300 - Eroii de la Termopile", debutează pe primul loc în box office-ul nord-american, cu încasări de 45 de milioane de dolari.

Urmărește
1744 afișări
Imaginea articolului "300: Rise of an Empire", pe primul loc în box office-ul nord-american. Ce filme urmează în top - VIDEO

Eva Green (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

După confruntarea de la Termopile, regele Xerxes continuă în forţă consolidarea puterii imperiului persan, urmărind nemilos expansiunea teritoriului său şi dezvoltarea unei armate invincibile. Cu o flotă impresionantă condusă de Artemesia, Xerxes va face tot ce îi stă în putinţă pentru a-l opri pe generalul Themistokles, care doreşte să unifice teritoriile greceşti. Regizat de Noam Murro şi cu Eva Green şi Rodrigo Santoro în rolurile principale, filmul este bazat pe romanul grafic inedit "Xerxes", de Frank Miller, şi reconstituie bătălia navală de la Salamina dintre perşi şi greci, din anul 480 î.e.n.

Filmul de animaţie "Dl. Peabody şi Sherman/ Mr. Peabody & Sherman", de Rob Minkoff, debutează pe locul al doilea în clasament, cu încasări de 32,5 milioane de dolari, conform datelor oferite de boxofficemojo.com. Filmul urmăreşte aventurile câinelui Peabody (cu vocea lui Ty Burrell), cea mai deşteaptă creatură din lume. Când "stăpânul" său, băieţelul Sherman (vocea asigurată de Max Charles), alege să folosească fără permisiune maşina timpului, numită WABAC, în istorie încep să apară schimbări, iar lucrurile scapă de sub control, ivindu-se consecinţe dezastruoase, dar şi nemaipomenit de amuzante.

Thrillerul "Non Stop", cu Liam Neeson în rolul principal, pierde poziţia de lider şi ocupă locul al treilea, cu încasări de 15,3 milioane de dolari. În timpul unui zbor transatlantic New York - Londra, ofiţerul de zbor Bill Marks (Liam Neeson) primeşte mai multe mesaje criptate prin care este instruit să convingă linia aeriană să transfere 150 de milioane de dolari într-un cont secret. În caz contrar, câte un pasager din avion va fi omorât la fiecare 20 de minute. Cu un spaţiu de desfăşurare limitat, un inamic necunoscut şi multe dovezi care îl incriminează, Marks trebuie să salveze atât pasagerii din avion, cât şi propria reputaţie.

Filmul de animaţie "Marea aventură Lego/ The Lego Movie", primul lungmetraj 3D cu şi despre Lego, pierde o poziţie şi se situează pe locul al patrulea, cu încasări de 11 milioane de dolari. În oraşul unde totul este fantastic, plin de entuziasm şi zâmbete, Emmet, un tip obişnuit să urmeze cu stricteţe regulile, pare cel mai fericit locuitor. Fără să se remarce prin calităţi excepţionale, Emmet ajunge în centrul atenţiei după ce primeşte din greşeală titlurile de "persoană extraordinară" şi "salvatorul planetei". Astfel, porneşte într-o călătorie plină de aventuri pentru a opri distrugerea omenirii, pusă la cale de nemilosul Lord Business. Deşi este complet nepregătit pentru misiune, mai mulţi supereroi îndrăgiţi îi vor sări în ajutor.

Filmul cu tematică biblică "Son of God" ocupă locul al cincilea, cu încasări de 10 milioane de dolari obţinute în weekendul trecut. Regizat de Cristopher Spencer, filmul spune povestea vieţii lui Iisus, de la naşterea sa în umila iesle din Bethleem până la perioada adultă, când a devenit cunoscut prin faptele şi predicile sale, ce au dus la crucificare şi la înviere.

Filmul "Eroii monumentelor/ The Monuments Men", regizat de George Clooney, care este şi scenarist al peliculei, se situează pe locul al şaselea, cu încasări de 3,1 milioane de dolari. În acest film, turnat în Germania, o unitate specială compusă din şapte directori, conservatori ai muzeelor şi istorici din artă primeşte din partea Aliaţilor ordinul de a găsi operele de artă confiscate de nazişti în spatele liniilor inamice, pentru a le restitui proprietarilor de drept. Alături de George Clooney, în această peliculă joacă Matt Damon, Bill Murray, Cate Blanchett şi John Goodman. Filmul este bazat pe cartea "The Monuments Men: Allied Heroes, Nazi Thieves and the Greatest Treasure Hunt in History", de Robert M. Edsel, ce reconstituie misiunile, în cea mai mare parte benevole, efectuate de "Monuments Men", bărbaţi, femei şi copii din 13 ţări, pentru salvarea unui număr cât mai mare de opere de artă.

Locul al şaptelea în clasament este ocupat de filmul de acţiune "Condamnat să ucidă/ 3 Days to Kill", cu Kevin Costner şi Amber Heard în rolurile principale, cu încasări de 3 milioane de dolari. Kevin Costner interpretează rolul lui Ethan Runner, un spion internaţional implicat în dejucarea planurilor celor mai periculoşi răufăcători. Chiar dacă Ethan intenţionează să renunţe la carieră pentru a se reapropia de soţia (Connie Nielsen) şi fiica lui (Hailee Steinfeld), eroul are o ultimă sarcină de îndeplinit: să descopere identitatea unui terorist care pregăteşte un atentat în care ar putea muri mii de oameni, în timp ce trebuie să aibă grijă de fiica lui adolescentă pentru câteva zile.

Filmul de animaţie "Frozen/ Regatul de gheaţă", regizat de Chris Buck şi Jennifer Lee, se menţine pe locul al optulea în clasament, cu încasări de 3 milioane de dolari. Atunci când o profeţie malefică scufundă un întreg regat într-o iarnă veşnică, tânăra Anna va trebui să facă echipă cu Kristoff, un alpinist plin de curaj, pentru a porni în căutarea Crăiesei Zăpezii, singura care ar putea pune capăt blestemului. Călătoria le va scoate în cale troli, un amuzant om de zăpadă pe nume Olaf, fiinţe magice, dar şi o mulţime de pericole. Vocile personajelor principale din filmul "Regatul de gheaţă" sunt asigurate de Kristen Bell, Idina Menzel şi Josh Gad. Pe 1 februarie, acest lungmetraj a fost desemnat cel mai bun film de animaţie, la cea de-a 41-a gală Annie Awards, din Los Angeles, distincţii ce recompensează cele mai bune producţii animate de cinema şi televiziune. De asemenea, "Frozen/ Regatul de gheaţă" a primit premiul Oscar pentru cel mai bun film de animaţie la gala care a avut loc pe 2 martie, la Los Angeles.

"12 ani de sclavie/ 12 Years a Slave", de Steve McQueen, care a primit premiul Oscar pentru cel mai bun film, la gala din 2 martie, debutează în clasament pe locul al nouălea, cu încasări de 2,1 milioane de dolari. Filmul "12 ani de sclavie" este inspirat din cartea autobiografică omonimă, de Solomon Northup, despre povestea adevărată a unui bărbat care luptă pentru libertate, într-o perioadă în care culoarea pielii stabileşte valoarea umană. Înainte de izbucnirea Războiului Civil din Statele Unite, Solomon Northup (Chiwetel Ejiofor), un bărbat de culoare care pune preţ pe libertate, este răpit şi vândut ca sclav. În cei 12 ani de sclavie, definitorie pentru destinul său va fi doar întâlnirea cu un aboliţionist canadian, interpretat de Brad Pitt. Alături de Chiwetel Ejiofor, în film apar Lupita Nyong'o (premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar), Michael Fassbender şi Benedict Cumberbatch.

Comedia "Un poliţist şi jumătate/ Ride Along", din a cărei distribuţie face parte şi actorul român Dragoş Bucur, se menţine pe locul al zecelea, cu încasări de 2 milioane de dolari. În noua producţie a regizorului Tim Story, care a realizat comedia "Poartă-te ca o doamnă, gândeşte ca un bărbat/ Think Like a Man" (2012), un tip căruia-i turuie gura încontinuu (Kevin Hart) ţine neapărat să meargă măcar o dată în patrulare pe străzile din Atlanta cu fratele iubitei sale, un poliţist căruia-i sare ţandăra foarte uşor (Ice Cube). Odată ce acesta acceptă să fie însoţit de viitorul lui cumnat, cel din urmă se vede nevoit să facă tot posibilul să supravieţuiască în cele mai nebuneşti 24 de ore din viaţa lui.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici