- Home
- Life-Inedit
- (08.08.2017, 16:46)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Goana după "iarbă". Prima companie care cumpără un oraş întreg pentru a face bani din turismul de canabis, după legalizarea acestuia
Unde unii văd un oraş fantomă, alţii văd un teritoriu neexploatat, care poate produce bani. Un mare producător de canabis îşi propune să transforme un întreg oraş într-o oază pentru iubitorii marijuanei, după ce statul California a legalizat consumul acesteia.
Urmărește
4811 afișări
Goana după "iarbă". O cunoscută companie americană cumpără un oraş fantomă şi-l transformă într-o oază pentru iubitorii canabisului
Nipton este un oraş izolat, situat în partea de nord a uriaşului parc naţional Mojave, cu 100 de km de deşert între el şi Las Vegas, cea mai apropiată metropolă. Are 20 de locuitori permanenţi, şi singurele business-uri sunt un magazin general, un hotel şi o cafenea, scrie Washington Post.
A fost scos la vânzare anul trecut, la un preţ de pornire de 5 milioane de dolari, iar săptămâna trecută proprietara Roxanne Lang a găsit un cumpărător: American Green Inc., una dintre cele mai mari companii care fabrică produse din canabis.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Cu ce variante merg PSD şi PNL la consultările de la Cotroceni
-
Războiul din Ucraina. Rusia anunţă că a doborât 42 de drone ucrainene în timpul nopţii
Compania plănuieşte să transforme Nipton într-o oază în deşert pentru iubitorii de marijuana, cu outleturi, facilităţi de a cultiva şi chiar băi cu minerale şi canabis.
American Green spune că acest loc va fi "o destinaţie prietenoasă dedicată şi un hub pentru producerea produselor pe baza de cannabis".
Preţul final al tranzacţiei nu a fost dezvăluit. Negocirile au ţinut mai mult de patru luni, potrivit American Green, care susţine că este prima companie care cumpără un oraş întreg pentru a face bani din turismul de canabis.
Executivii de la American Green afirmă că vor să facă Nipton independent energetic şi sa producă, într-un bazin acvifer din zonă apă îmbuteliata cu CBD, o substanţă din canabis, despre care s-a demonstrat că are beneficii medicale. Deja mulţi producători de astfel de produse au anunţat că vor să-şi amenajeze facilităţi în zonă, inclusiv atracţii precum un bed-and-breakfast, evenimente culinare sau artistice.
Liderii companiei cred cu convingere că acest oraş va reprezenta "goana după iarbă" în industria canabisului. Project manager-ul Stephen Shearin a declarat pentru Bloomberg că acest business îi va inspira şi pe alţii.
Potrivit Las Vegas Review-Journal, Nipton a fost iniţial un campament pentru vagoane de tren şi pentru fermierii care traversau Valea Ivanpah la începutul anilor 1900, apoi s-a transformat într-un avanpost minier şi feroviar când trenurile l-au conectat cu Salt Lake City şi Los Angeles. Oraşul a fost transferat în anul 1940 unui gospodar, iar de atunci a avut şase proprietari în următoarele patru decenii.
În 1985, geologul Gerald Freeman, soţul celei care a vândut acum afacerea, a cumpărat Nipton pentru 200.000 de dolari. Pe vremea aceea era doar o răscruce de drumuri, fără locuitori. Dar Freeman a declarat pentru Los Angeles Times că "a văzut un loc potrivit pentru a-şi stabili o casă". A început să dezvolte oraşul, a construit un hotel şi un magazin general. Cu timpul, locul a devenit popular în această parte a deşertului şi a atras turiştii curioşi .
În 2010, a început să-l transforme într-o zonă eco şi a plantat arbori de eucalipt pentru energie. În 2016, Freeman s-a îmbolnăvit şi împreună cu soţia sa au decis să vândă oraşul pentru că nu aveau pe nimeni care să-l preia. Freeman nu a apucat să vadă afacerea închisă, pentru că a murit în septembrie 2016, la 83 de ani. Spunea însă despre Nipton că este un "laborator al iubirii".
Iar acum locanicii par să fie încântaţi de noul cumpărător.
"Cred că soţul meu ar fi găsit mult umor în această tranzacţie", a spus soţia sa.
Legalizarea consumului de marijuana în opt state americane a creat o oportunitate imensă pentru companii să crească pe această nişă.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe