- Home
- Life-Inedit
- (28.06.2020, 08:15)
- Mihai Călin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
La câţi ani lumină se află noua stea descoperită de gălăţeni. Acum vor să descopere planete noi
- Observatorul Astronomic din Galaţi a raportat recent descoperirea unei noi stele în constelaţia Cefeu.
- Aceasta a fost denumită Galaţi V15. Este a doua stea descoperită de către gălăţeni într-o perioadă scurtă de timp.
- Din acest an, Observatorul Astronomic a început o colaborare cu NASA pentru a descoperi planete ce nu fac parte din sistemul nostru solar.
Urmărește
768 afișări
La câţi ani lumină se află noua stea descoperită de gălăţeni. Acum vor să descopere planete noi
Observatorul Astronomic din Galaţi a raportat recent descoperirea unei noi stele în constelaţia Cefeu. Aceasta a fost denumită Galaţi V15. Este a doua stea descoperită de către gălăţeni într-o perioadă scurtă de timp.
”Steaua variabilă Galati V15 este în constelaţia Cefeu, la aproximativ 13.600 ani-lumina departare, în dreptul nebuloasei IC 1396, care se găseşte la 2.400 de ani-lumină.
Steaua variabilă Galati V15 este un sistem format din două stele care orbitează în jurul centrului comun de masă. Aceste stele ale sistemului binar au suprafeţele în contact şi se deformează reciproc, având forme elipsoidale datorită atracţiei gravitaţionale şi a rotaţiei rapide”, a anunţat Ovidiu Tercu, astronomul care a descoperit steaua, conform unui comunicat de presă emis de Observator.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
-
Dinamo-Rapid, un derby clasic al fotbalului românesc, duminică, în etapa a 21-a Superligii / Anii 60 au oferit confruntări memorabile între cele două echipe
-
Avion de vânătoare american, doborât într-un „caz aparent de foc aliat” deasupra Mării Roşii
Steaua are o luminozitate variabilă. Variaţia luminozităţii unei stele poate avea mai multe cauze. Unele stele variază în strălucire din cauza unor fenomene fizice care au loc în interiorul acestora. Variaţia strălucirii la unele stele poate apărea şi din alte cauze cum ar fi prezenţa unor nori de praf şi gaze sau a petelor pe suprafaţa stelei sau altele, domeniul stelelor variabile fiind foarte vast.
În alte situaţii, cum este şi cazul stelei Galaţi V15, avem două stele care se învârt în jurul centrului comun de masă, eclipsându-se reciproc, lucru care duce la observarea unei variabilităţi.
Din acest an, Observatorul Astronomic a început o colaborare cu NASA pentru a descoperi planete ce nu fac parte din sistemul nostru solar.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Citește pe www.zf.ro: Cum poate Bucureştiul să decoleze în topul capitalelor europene. Adevărul din spatele cifrelor, care ar putea răsturna situaţia
Citește și: Gigantul Coca-Cola suspendă publicitatea de pe reţelele de socializare, la nivel mondial, pentru 30 de zile
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe