- Home
- Life-Inedit
- (21.09.2021, 09:16)
- Georgiana Oprea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Proiectul Artemis. NASA a ales locul unde va pune roverul care va căuta apă îngheţată pe Lună
- NASA a ales locul unde va pune roverul Viper.
- Viper are misiunea de a căuta apă îngheţată pe suprafaţa Lunii, după 2023.
- Astfel, a fost ales craterul Nobile, aflat în apropierea polului sudic lunar.
- Misiunea va costa 650 milioane dolari.
Urmărește
1319 afișări
Sursă FOTO: NASA
Craterul Nobile va fi explorat cu ajutorul unui rover numit Volatiles Investigating Polar Exploration Rover sau VIPER, timp de 100 de zile. Roverul îşi va lua energia de la soare şi va putea fora chiar şi până la un metru adâncime pentru a căuta apă îngheţată.
Bateriile solare complet încărcate îi oferă roverului o autonomie de 50 de ore.
Acesta va avea o lungime de aproximativ 1,5 metri, o înălţime de 2,5 metri şi va cântări aproximativ 430 de kg.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Oleksandr Usyk l-a învins pe Tyson Fury în revanşa din Arabia Saudită
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
Misiunea face parte din proiectul Artemis care îşi propune să aducă oameni pe Lună începând cu anul 2024.
Eventualele depozite de apă îngheţată, care vor fi descoperite de rover, vor reprezenta o resursă pentru următoarele misiuni lunare. NASA îşi doreşte ca Luna să fie punctul de unde vor pleca misiunile cu echipaj uman către Marte.
Gheaţa nu va fi utilizată doar pentru a deveni apă de băut. Moleculele ar putea fi „sparte” prin procedee chimice în atomi de oxigen şi de hidrogen şi oxigenul ar putea fi folosit pentru ca astronauţii să respire.
De asemenea, hidrogenul şi oxigenul ar putea fi folosite şi pentru a dezvolta combustibil pentru revenirea pe Terra şi pentru misiunile către Marte.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe