Traseul spectaculos de pe apă: Cum arată Drumul Atlanticului - FOTO, VIDEO

Curbe strânse, natură sălbatică şi un peisaj spectaculos sunt ingredientele care transformă o călătorie pe Drumul Atlanticului într-una din cele mai frumoase experienţe.

Urmărește
14003 afișări
Imaginea articolului Traseul spectaculos de pe apă: Cum arată Drumul Atlanticului - FOTO, VIDEO

Traseul spectaculos de pe apă: Cum arată Drumul Atlanticului (Imagine: www.theatlanticroad.com)

Drumul Atlanticului este o şosea lungă de 8,3 kilometri care uneşte oraşele Kristiansund şi Molde, centre urbane din regiunea situată în fiordurile din vestul Norvegiei. Şoseaua începe la aproximativ 30 de kilometri sud-vest de Kristiansund şi se termină la 47 de kilometri nord de Molde.

Drumul şerpuieşte peste poduri joase ce par a ieşi din mare unind salba de insule dintre Molde (celebru pentru festivalul de jazz pe care îl găzduieşte anual, în iulie) şi Kristiansund, în zona fiordurilor din vest, notează visitnorway.com.

Drumul Atlanticului trece pe lângă o zonă foarte periculoasă a coastei de vest a Norvegiei, numită Hustadvika. Furtunile impresionante care se abat asupra zonei au adus sfârşitul multor nave, de-a lungul timpului. Însă când apele oceanului se mai liniştesc, priveliştea oferită de întinderea oceanului este spectaculoasă, fiind animată de o varietate de păsări, foci şi chiar balene.

Desemnată “construcţia secolului” în Norvegia în 2005, şoseaua uneşte micile comunităţi de pe coastă şi a primit statutul de traseu turistic naţional datorită arhitecturii podurilor şi a frumuseţii rare a ţinuturilor pe care le străbate.

Traseul are patru popasuri care oferă privelişti panoramice şi diverse facilităţi. Natura şi amprenta umană se împletesc armonios, iar unele platforme dintre aceste popasuri pot fi folosite pentru pescuitul la undiţă.

Şapte poduri unesc insulele prin care trece impresionantul drum. Cel mai înalt dintre acestea este podul Storseisundet, a cărui curbură oferă o perspectivă artistică deosebită acestui tip de construcţii.

Mulţi turişti preferă să parcurgă acest traseu toamna, pentru a trăi senzaţia produsă de furtunile năprasnice care se abat asupra drumului.

Constructorii au avut de înfruntat nu mai puţin de 12 uragane în timpul construcţiei podului, deschis în 1989.

Între obiectivele turistice ce pot fi vizitate pe traseu se numără biserica de lemn din Kvernes, ce datează din anul 1300. Alături de aceasta pot fi văzute priveliştile uimitoare oferite de fiordurile Kvernes şi Frei.

Peştera Bremsnes, în partea sudică a muntelui Bremsneshatten, a adăpostit rămăşiţe de aproape 10.000 de ani aparţinând culturii Fosna.

Muzeul din Kvernes găzduieşte în cele 11 clădiri străvechi ale sale o colecţie variată aparţinând mai multor epoci.

Pescuit, scufundări, wind-surf, excursii pe apă, produse tradiţionale şi poveşti despre vikingi se numără printre atracţiile care vă vor întâmpina de-a lungul acestui drum spectaculos.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici