Trei premiere în cinematografele româneşti pentru sfârşitul de mai: De la preistoria poveştilor din "Star Wars" până la animale vorbitoare şi umor de cititoare | VIDEO

Cele trei premiere cinematografice programate pentru ultimele zile ale lunii mai invită spectatorii în călătorii care pornesc de la preistoria poveştilor din "Star Wars" până la animale vorbitoare şi umor de cititoare.

Urmărește
1105 afișări
Imaginea articolului Trei premiere în cinematografele româneşti pentru sfârşitul de mai: De la preistoria poveştilor din "Star Wars" până la animale vorbitoare şi umor de cititoare | VIDEO

Trei premiere în cinematografele româneşti pentru sfârşitul de mai: De la preistoria poveştilor din "Star Wars" până la animale vorbitoare şi umor de cititoare | VIDEO

Ultimul weekend al lunii mai aduce pe ecranele româneşti o combinaţie de aventuri SF şi comedie. După săptămâni bune în care box office-ul din România a fost dominat de aventurile supereroilor din "Deadpool 2" şi din "Răzbunătorii: Războiul Infinitului/ Avengers: Infinity War", cu doze bune de umor, stelele s-au aliniat pentru producţii care oferă faţete diferite hazului, fie că e propulsat în mitologia SF ori pus să demonteze mituri legate de sexualitatea vârstei a doua sau alege varianta bătătorită a personajelor non-umane care îşi fac de cap cu vocile noastre.

"Solo: A Star Wars Story/ Solo: O poveste Star Wars" continuă seria de istorii din fundalul universului adus pe ecrane de George Lucas. Regia peliculei lansate acum în România este semnată de Ron Howard şi merge pe urmele originilor personajului Han Solo. Mai tare decât faptul că sunt critici care au găsit că aventura lui Solo în varianta de faţă seamănă mai mult cu o pagină de Wikipedia filmată mă sperie faptul că distribuitorii au lansat un trailer în care vocile actorilor sunt dublate în română. S-a descurcat el Ron Howard cu "A beautiful mind", cu "Frost/Nixon" şi cu seria dedicată lui Einstein din "Genius", aşa că e greu de crezut că o să rateze detalierea spectaculoasă a biografiei aventurierului Solo. În distribuţie sunt, printre alţii, Emilia Clarke, Donald Glover, Alden Ehrenreich, Woody Harrelson şi Paul Bettany.

"Operaţiunea Ham-Ham/ Show Dogs" e o întreprindere cu câini care fac glume mai mult sau mai puţin bune şi lucrează sub acoperire încercând să rezolve un caz al poliţiei. Regizorul Raja Gosnell e în mediul lui după ce a făcut acelaşi gen de film - "Scooby Doo" (2002), "Beverly Hills Chihuahua" (2008) sau "The Smurfs" 1 şi 2 (2011, 2013).

"Clubul femeilor dezlănţuite/ Book Club" le are ca protagoniste pe Diane Keaton, Jane Fonda, Candice Bergen şi Mary Steenburgen interpretând patru prietene cărora romanul "Fifty Shades of Grey" le schimbă nu doar obiceiurile de lectură. Andy Garcia, Richard Dreyfuss şi Don Johnson se regăsesc în distribuţia acestei comedii. Regizorul Bill Holderman arăta că şi-a dorit să ofere partituri cu umor unor actori cunoscuţi într-o poveste care să demonstreze că sexualitatea poate să aibă nu doar haz, ci şi sens şi după o anumită vârstă.

Cei care vor să meargă spre alte genuri pot să vizioneze drama franţuzească "Custodie/ Jusqu'à la garde" (2017), povestea unui divorţ, programat nu doar la Cinemateca Union, Cinema Muzeul Ţăranului, ci şi la Hollywood Multiplex. Tot celor dornici de alte abordări li se adresează şi animaţia "Cu drag, Van Gogh/ Loving Vincent" (2017) proiectată la Muzeul Ţăranului şi la Sala Elvire Popesco. În ce priveşte filmul documentar, vocea lui Victor Rebengiuc îşi face treaba în "România neîmblânzită", ale cărui proiecţii încă mai sunt incluse şi în programele mall-urilor de prin oraş.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici