- Home
- Life-Inedit
- LONDRA, (11.11.2009, 18:20)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un "nor digital" ar putea acoperi în curând cerul Londrei
O construcţie sub forma unui "nor digital" uriaş, care va pluti pe cerul Londrei, a fost proiectată de o echipă internaţională de arhitecţi, artişti şi ingineri, informează BBC News Online, care menţionează că aceasta va include turnuri înalte de 120 de metri.
Urmărește
262 afișări
Un "nor digital" ar putea acoperi în curând cerul Londrei (Imagine: www.raisethecloud.org)
Construcţia va include turnuri înalte de 120 de metri şi o serie de bule din plastic interconectate, care vor putea fi utilizate pentru afişarea de imagini şi informaţii digitale.
Cunoscută sub numele "The Cloud" (norul), construcţia va putea fi utilizată şi ca punct de observaţie, dar şi ca parc. Structura neconvenţională a fost, iniţial, imaginată pentru a reprezenta componenta centrală a satului olimpic londonez.
Designerii acesteia intenţionează să ridice construcţia cu ajutorul fondurilor colectate prin micro-donaţii de la milioane de persoane.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
"Este o iniţiativă care provoacă oamenii să lucreze împreună pentru a ridica «The Cloud» (norul - n.r.)", a spus Carlo Ratti, unul dintre arhitecţii care au realizat proiectul şi care lucrează la Massachusetts Institute of Technology (MIT).
"Putem construi «The Cloud» cu cinci sau cincizeci de milioane de lire sterline. Flexibilitatea sistemului structural ne permite să ajustăm mărimea construcţiei la nivelul finanţării", a adăugat el, precizând că dimensiunile structurii vor evolua în funcţie de numărul de contribuţii.
Paola Antonelli, curator al secţiei de arhitectură şi design din cadrul Museum of Modern Art din New York, care a văzut designul, a descris proiectul drept "un spectacol sculptural" şi "o celebrare a tehnologiei".
"The Cloud" este proiect finalist al unei competiţii lansate de primarul capitalei britanice, Boris Johnson. Primarul a lansat concursul în vederea construirii unei atracţii turistice pentru Parcul Olimpic şi care să includă elemente specifice Londrei.
Primarul Londrei este încă în etapa de deliberare, înainte de a decide care proiect va fi realizat dintre cele finaliste, a declarat un purtător de cuvânt.
Echipa "The Cloud", care îi include pe scriitorul Umberto Eco şi ingineri de la Arup, a decis să meargă înainte cu proiectul şi să publice detaliile acestuia.
Structura are la bază desene ale artistului Tomas Saraceno.
În cadrul proiectului, sferele vor fi realizate din ETFE (Ethylene tetrafluoroethylene), acelaşi material folosit şi la construirea Centrului Acvatic din Beijing. Sferele vor fi folosite ca elemente structurale, spaţii de locuit, decoraţii sau ecrane LCD pe care vor putea fi proiectate informaţii.
"Am putea oferi un flux al căutărilor efectuate de londonezi pe parcursul Olimpiadei, pentru a alcătui un «barometru» în timp real al intereselor şi stării oraşului", a anunţat Google, unul dintre susţinătorii proiectului, care s-a oferit să furnizeze şi fluxurile de informaţii.
Echipa proiectului vrea să proiecteze şi informaţii meteo, date legate de numărul de spectatori ai Olimpiadei, rezultate privind întrecerile şi chiar imagini ale Torţei Olimpice. Rampele, scările şi lifturile vor transporta oamenii în partea superioară a construcţiei, de unde vor putea admira panorama oraşului.
Construcţia va include şi elemente care vor fi umflate şi se vor afla în partea superioară a clădirii, în zona turnurilor, ele urmând a fi stabilizate prin intermediul unei reţele de cabluri metalice.
Tehnologia, similară celei utilizate la zgârie-norii niponi pentru a rezista la cutremure, va împiedica tunurile să fie doborâte de vânt.
"Numeroase turnuri înalte au precedat această construcţie, însă proiectul nostru implică cel mai mare grad de transparenţă, utilizarea minimă de materiale şi un volum impresionant creat cu ajutorul sferelor", a declarat Joerg Schleich, inginerul care a proiectat structura turnurilor.
Schleich a lucrat şi la realizarea stadionului olimpic din Munchen, precum şi la numeroase turnuri construite pe acelaşi model cu "The Cloud".
Structura va avea capacitatea de a colecta toată energia pe care o produce, potrivit profesorului Ratti. Astfel, construcţia va fi dotată cu celule solare amplasate pe sol şi în interiorul unora dintre sfere, în timp ce lifturile vor utiliza energie regenerabilă de tipul celei folosite de maşinile hibrid.
În plus, potrivit designerilor, energia potenţială generată de vizitatorii aflaţi în vârful turnurilor ar urma să fie transformată în curent electric.
Echipa care a proiectat structura a lansat un apel online în vederea strângerii de fonduri, pe site-ul www.raisethecloud.org, şi urmează să realizeze şi un site dedicat "The Cloud".
În plus, Google a pus la dispoziţia iniţiatorilor proiectului publicitate gratuită pentru eforturile de strângere de fonduri.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Primul hotel din spaţiu va fi inaugurat în 2012
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe