Un nou studiu relevă că ciorile au abilităţi de vorbire

  • Studiul condus de Diana Liao dezvăluie că ciorile pot produce un număr variabil de vocalizări ca răspuns la stimuli numerici, similar oamenilor.
  • Abilitatea de a număra cu voce tare arată că ciorile ar putea fi mult mai inteligente decât se credea anterior, deschizând noi perspective în înţelegerea capacităţilor lor cognitive.
  • Cercetările viitoare vor explora mai adânc cunoştinţele matematice ale ciorilor şi complexitatea comunicării lor, dezvăluind mai multe despre inteligenţa acestor păsări.
Urmărește
2591 afișări
Imaginea articolului Un nou studiu relevă că ciorile au abilităţi de vorbire

Un nou studiu relevă că ciorile au abilităţi de vorbire

Cercetări recente conduse de neuro-cercetătoarea Diana Liao de la Universitatea din Tubingen, Germania, au dezvăluit că ciorile pot poseda abilităţi mai avansate decât s-a crezut anterior, în special capacitatea de a număra cu voce tare similar copiilor mici, scrie Science.org. Studiul a demonstrat că ciorile pot produce un număr variabil de vocalizări ca răspuns la stimuli numerici, deşi nu este clar în ce măsură înţeleg ceea ce fac. Echipa recunoaşte că producerea unui număr specific de vocalizări necesită o combinaţie sofisticată de abilităţi numerice şi control vocal, o capacitate rar întâlnită la alte animale în afară de oameni.

Pentru a testa abilităţile de numărare ale ciorilor, cercetătorii au antrenat trei ciori negre să vocalizeze numerele de la unu la patru. În timpul experimentelor, ciorile au primit diferite indicii vizuale sau auditive şi au fost solicitate să vocalizeze de un anumit număr de ori. Rezultatele au arătat că ciorile produceau constant numărul corect de vocalizări, cu erori de obicei doar de un număr în plus sau în minus.

Această abilitate de a număra cu voce tare sugerează că ciorile ar putea fi mult mai inteligente decât realizează majoritatea oamenilor, fiind comparabile cu copiii mici în procesul lor de învăţare. Descoperirile cercetătorilor ridică noi întrebări despre comunicarea păsărilor şi dacă alte păsări, cum ar fi piţigoii, ar putea poseda abilităţi similare de numărare. De exemplu, piţigoii produc mai multe sunete „di” în chemările lor când întâlnesc un număr mai mare, indicând o posibilă înţelegere a cantităţii.

Descoperirile studiului au deschis noi direcţii pentru cercetări ulterioare în explorarea adâncimii cunoştinţelor matematice ale ciorilor şi complexităţii comunicării păsărilor. Pe măsură ce oamenii de ştiinţă continuă să investigheze, speră să descopere cât de inteligente sunt cu adevărat aceste creaturi aviare şi dacă multe păsări din întreaga lume sunt capabile să exprime idei complexe prin vocalizările lor.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici