Un preot creat de AI, „desfiinţat” pentru că a dat răspunsuri greşite

Un preot creat cu inteligenţa artificială de un grup creştin din San Diego a fost eliminat după ce a primit plângeri de la utilizatori care au considerat sfaturile şi spovedaniile sale „înfiorătoare”.

517 afișări
Imaginea articolului Un preot creat de AI, „desfiinţat” pentru că a dat răspunsuri greşite

Sursa foto: X

Preotul virtual numit „Părintele Justin” a fost lansat de un grup creştin din San Diego, Catholic Answers, ca instrument interactiv, potrivit unui raport publicat în New York Post.

Chatbotul oferea însă sfaturi şi accepta spovedanii pe care utilizatorii le-au numit „înfiorătoare”. Instrumentul de inteligenţă artificială le-a spus, de asemenea, unor utilizatori că este un preot real din Assisi, Italia, conform ndtv.com.

Catholic Answers a postat o declaraţie pe X în care spune că va lansa un chatbot nou şi mai bun pentru a ajuta credincioşii.

Într-o captură de ecran postată de o femeie pe X, „Părintele Justin” părea să o spovedească, apoi îi dă penitenţa şi o absolvă de păcate.

„Du-te în pace, copila mea, şi nu mai păcătui”, încheie preotul virtual interacţiunea.

În urma plângerilor, preşedintele organizaţiei Catholic Answers, Christopher Check, a anunţat că părintele Justin nu va mai fi membru al clerului, ci doar „Justin”.

„Am ales acest personaj ca semn al respectului pe care noi toţi cei de la Catholic Answers îl avem pentru clerul nostru. Cu toate acestea, multe persoane şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la această alegere", a declarat Check.

Imediat după lansare, „Părintele Justin” a fost îmbrăcat în ceea ce părea a fi haina şi gulerul clerical tradiţional al preoţiei catolice. După ce a fost „desfiinţat”, ţinuta i s-a schimbat complet în business casual.

Compania a adăugat şi o clauză conform căreia teologul există strict pentru servicii educaţionale şi „nu înlocuieşte interacţiunea umană reală”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici