- Home
- Life-Inedit
- NANTUCKET, (21.08.2014, 09:55)
- Bogdan Enache
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Unul dintre iniţiatorii campaniei "provocarea găleţii cu gheaţă" a murit înecat, la 27 de ani
Corey Griffin, unul dintre iniţiatorii campaniei "provocarea găleţii cu gheaţă", a murit pe 16 august, în urma unui accident care a dus la înec, după ce reuşise să strângă, cu câteva zile înainte, peste 100.000 de dolari în campania umanitară.
Urmărește
1056 afișări
Unul dintre iniţiatorii campaniei "provocarea găleţii cu gheaţă" a murit înecat, la 27 de ani (Imagine: LinkedIn)
Griffin, manager la o companie din sectorul pieţei de capital, a murit pe 16 august, la Nantucket Cottage Hospital din Massachusetts, Statele Unite ale Americii, după ce a sărit în apă de pe acoperişul unei clădiri cu două etaje, un loc folosit în mod curent de localnici pentru sărituri în ocean. Potrivit unui purtător de cuvânt al familiei şi prieten cu Griffin, tânărul ar fi suferit un traumatism la coloana vertebrală care a dus în cele din urmă la înec, potrivit bloomberg.com.
ULTIMELE ȘTIRI
-
VIDEO. Atac terorist în Magdeburg, Germania: Un BMW a intrat într-o mulțime la Târgul de Crăciun. Doi oameni au murit / BILD raportează 11 morți și 60-80 de răniți / Ce detalii se cunosc despre atacator
-
Trump va cere statelor membre NATO să crească cheltuielile pentru apărare la 5% din PIB. FT: Intenţionează să continue să furnizeze ajutor militar Ucrainei.
-
Elon Musk, atac la adresa CCR şi anularea alegerilor din România: "Cum poate un judecător să anuleze alegerile şi să nu fie considerat un dictator" / Reacţia lui Călin Georgescu
-
De ce a investit Dan Şucu 40 mil. euro în celebrul club de fotbal Genoa? Interviu exclusiv la ZF Live. Dan Şucu: După Rapid, Genoa este următorul pas în crearea unui grup multichannel de cluburi de fotbal
Corey Griffin a ajutat la popularizarea campaniei umanitare "provocarea găleţii cu gheaţă" după ce unul dintre prietenii săi a fost diagnosticat cu boala Lou Gehrig, potrivit unui necrolog publicat în Boston Globe.
Sute de personalităţi şi vedete americane, printre care Steven Spielberg, Justin Bieber şi Bill Gates, au acceptat "provocarea găleţii cu gheaţă", care reprezintă un joc amuzant, dar şi o invitaţie ca publicul să facă donaţii pentru o organizaţie caritabilă.
Citeşte şi:
"Provocarea găleţii cu gheaţă": Sute de vedete şi personalităţi s-au udat pentru o cauză nobilă - VIDEO
Zeci de mii de persoane, celebrităţi şi oameni obişnuiţi, au început, din luna iulie, să-şi arunce câte o găleată cu gheaţă pe cap, să filmeze momentul şi să îl publice pe reţelele de socializare, provocându-i şi pe alţii să facă acelaşi lucru contra unei donaţii de 100 de dolari.
Campania "ALS Ice Bucket Challenge" are scopul de a susţine asociaţia ALS, care luptă contra maladiei Charcot, cunoscută şi ca maladia Lou Gehrig sau scleroza laterală amiotrofică, o boală neurodegenerativă.
Mai multe vedete din divertismentul american au acceptat această provocare, printre acestea numărându-se Steven Spielberg, Justin Bieber, Lady Gaga, Britney Spears, Justin Timberlake, Taylor Swift, James Franco, Ben Affleck, Lena Dunham şi Oprah Winfrey.
Totodată, politicieni, echipe întregi de sportivi şi personalităţi din lumea afacerilor au intrat în acest joc, Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, şi Bill Gates, fondatorul Microsoft, numărându-se printre "jucători".
De asemenea, văduva senatorului Robert Kennedy, Ethel Kennedy, în vârstă de 86 de ani, a acceptat să participe la acest joc şi l-a provocat şi pe preşedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, să se implice. Potrivit Casei Albe, acesta a refuzat provocarea, însă a promis o donaţie.
La rândul său, fostul fotbalist britanic David Beckham şi mulţi colegi de-ai săi, printre care portughezul Cristiano Ronaldo, bazilianul Neymar da Silva Santos Júnior şi argentinianul Lionel Messi, au acceptat provocarea, care, de altfel, este amuzantă, are un scop caritabil şi a devenit extrem de populară într-un timp foarte scurt.
Potrivit Facebook, de pe 1 iunie până pe 17 august, peste 28 de milioane de persoane au vorbit despre provocarea "care a atins aproape toate ţările din lume" şi 2,4 milioane de videoclipuri au fost publicate.
De asemenea, peste 4,2 milioane de mesaje au fost publicate pe Twitter, de pe 29 iulie până luni, cu un record de 1.887 de mesaje pe minut, înregistrat în urmă cu două zile, au declarat reprezentanţii Twitter pentru AFP.
Marţi, asociaţia ALS a salutat "valul incredibil de susţinere". La acel moment, se strânseseră 22,9 milioane de dolari, faţă de 1,9 milioane cât au fost strânşi anul trecut în aceeaşi perioadă (29 iulie - 19 august).
Aproximativ 5.600 de noi cazuri ale acestei maladii sunt înregistrate în fiecare an în Statele Unite ale Americii, unde 30.000 de persoane suferă de această boală.
Scleroza laterală amiotrofică - boala Lou Gehrig - se caracterizează printr-o pierdere progresivă a anumitor celule nervoase ale creierului şi măduvei spinării, denumite neuroni motori, ce comandă muşchii voluntari, care fac posibilă mişcarea. Boala este progresivă, invalidantă, fatală - mersul, vorbitul, mâncatul, înghiţitul şi alte funcţii fundamentale devenind mai dificile cu timpul. Cauzele maladiei sunt necunoscute, însă se ştie că circa 5-10% dintre bolnavi prezintă o formă moştenită a acesteia.
Printre personalităţile care suferă de această boală se numără şi astrofizicianul britanic Stephen Hawking.
Citeşte şi:
Charlie Sheen a participat la provocarea găleţii cu gheaţă într-un mod inedit. Gestul făcut de actor - VIDEO
Citește pe alephnews.ro: FT: Donald Trump va cere statelor NATO să îndeplinească ținta de 5% pentru cheltuielile de apărare
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Citește pe www.zf.ro: Cum poate Bucureştiul să decoleze în topul capitalelor europene. Adevărul din spatele cifrelor, care ar putea răsturna situaţia
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentagonul a confirmat că SUA are în prezent aproximativ 2.000 de trupe desfășurate în Siria. O delegație urmează să discute cu gruparea HTS
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
E oficial, vin ninsorile în București! Pe ce dată ninge, potrivit meteorologilor weather.com
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe