Cod roşu de caniculă, sâmbătă şi duminică, în judeţe din sudul ţării, inclusiv în Capitală

Meteorologii au emis o avertizare Cod roşu de caniculă, care vizează sâmbătă cinci judeţe, iar duminică opt judeţe şi Capitala.

608 afișări
Imaginea articolului Cod roşu de caniculă, sâmbătă şi duminică, în judeţe din sudul ţării, inclusiv în Capitală

Cod roşu de caniculă, sâmbătă şi duminică, în judeţe din sudul ţării, inclusiv în Capitală

Astfel, sâmbătă, în judeţele Dolj, Olt, Teleorman şi sudul judeţelor Vâlcea şi Argeş, valul de căldură va fi intens şi persistent, iar temperaturile vor fi deosebit de ridicate, pentru a patra zi consecutiv. Temperaturile maxime vor fi de 38...39 de grade, iar cele minie, se vor situa în jurul a 20 de grade (nopţi tropicale). Va fi caniculă şi disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Sâmbătă, valul de căldură va persista şi se va intensifica uşor în Banat, sudul Crişanei, cea mai mare parte a Transilvaniei şi local în Oltenia şi Muntenia, unde se vor înregistra temperaturi cu mult mai ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa în general între 34 şi 37 de grade, va fi caniculă şi disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţii.

Meteorologii arată că valul de căldură se va menţine în Maramureş, nordul Crişanei, nordul Transilvaniei, dar se va extinde şi în Moldova, estul Munteniei şi Dobrogea continentală, regiuni unde se vor înregistra temperaturi maxime în general între 32 şi 34 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragul critic de 80 de unităţi.

Duminică, în judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, în sudul judeţelor Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, precum şi în municipiul Bucureşti, valul de căldură va fi intens şi persistent, iar temperaturile vor fi deosebit de ridicate, pentru a cincea zi consecutiv. În aceste zone va fi Cod roşu. Temperaturile maxime vor fi de 38...39 de grade, iar cele minime, se vor situa în jurul a 20 de grade (nopţi tropicale). Va fi caniculă şi disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperaturăumezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Duminică, valul de căldură se va intensifica în cea mai mare parte a Munteniei, în sudul Moldovei şi local în Oltenia, regiuni în care se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa în general între 34 şi 37 de grade, va fi caniculă şi disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

De asemenea, duminică, valul de căldură se va menţine, dar se va diminua ca intensitate în Banat, sudul Transilvaniei, centrul Moldovei, dar se extinde în Dobrogea continentală. În aceste regiuni se vor înregistra temperaturi maxime în general între 31 şi 33 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unităţi.

O avertizare Cod portocaliu este în vigoare vineri. Conform acesteia, valul de căldură va persista, astfel încât în Banat, în sudul Crişanei, al Olteniei şi al Transilvaniei, precum şi în sud-vestul Munteniei, se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa, în general, între 33 şi 36 de grade, va fi caniculă şi disconfort termic accentuat, iar indicele temperaturăumezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Local noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

Tot vineri, valul de căldură se va menţine în Maramureş, cea mai mare parte a Transilvaniei şi local în Crişana, Oltenia şi Muntenia, unde temperaturile maxime se vor situa în general între 31 şi 34 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unităţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici