Antonescu: Povestea cu 7,4 milioane de români e un truc al lui Ponta, o demagogie cu gust îndoielnic

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, la Gândul Live, că invocarea de către Victor Ponta, în contextul cazului Radu Mazăre, a celor 7,4 milioane de români de la referendumul din 2012 este un truc al premierului, care dă dovadă de o demagogie cu gust îndoielnic.

Urmărește
2375 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Povestea cu 7,4 milioane de români e un truc al lui Ponta, o demagogie cu gust îndoielnic

Victor Ponta (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Antonescu a fost întrebat cum vede afirmaţia lui Victor Ponta în care a făcut referire la cei 7,4 milioane de români care au votat în 2012 la referendum pentru demiterea lui Traian Băsescu raportată la anchetele asupra unor lideri PSD.

"Acesta este un truc tipic domnului Ponta, din păcate (...) 7,4 milioane de oameni nu au nimic comun cu situaţia domnului Mazăre. Domnul Mazăre poate să fie nevinovat, pornesc de la asta, prezumţia de nevinovăţie, s-ar putea să fie dovedit vinovat, sper să nu se întâmple aşa, sper pentru oricine. Nu este exclus să se petreacă să spune pe parcursul cercetării cazului domniei sale chiar nişte încălcări de reguli, nişte abuzuri, oricum ar fi nu are nimic de a face cu cei 7,4 milioane de oameni (...) Nu e corect din partea domnului Ponta să folosească acest număr mare de oameni cu tot ceea ce au pus ei atunci în acel vot drept paravan pentru o percheziţie la Mazăre", a afirmat Antonescu la Gândul Live.

El a adăugat că în cazul lui Victor Ponta a observat o deformare a retoricii acestuia într-un mod demagogic.

"Un tip de demagogie. Demagogia este un ingredient care din păcate, aici sper să greşesc – dar trebuie să o spun – e un ingredient care se găseşte în reţeta oricărui politician şi oricărui partid politic. E ca sarea, unii mănâncă mai sărat, alţii mănâncă foarte puţin sărat, dar un praf aşa, e la toţi", a afirmat Antonescu, precizând că nu exclude demagogia nici în cazul său personal.

"La domnul Ponta anume, e un tip de neodemagogie de un gust foarte îndoielnic", a completat preşedintele PNL.

Totodată, el a afirmat că Victor Ponta este, din punct de vedere politic, "destul de omnivor", în sensul că se poate înţelege cu oricine şi poate face pace cu cei cu care a avut un război.

În ceea ce priveşte justiţia, Antonescu a afirmat că în prezent are loc "o bătălie pe preluarea acestui sistem, pe bucăţi din acest sistem, pe echilibrul de influenţe, ceea ce ar putea să ne ducă la situaţia teribilă ca de unde bănuiam influenţa unui centru de putere asupra justiţiei sau a unor părţi de justiţie, să avem acum bătălia a doi centri de putere şi deci şi mai puţină justiţiei independentă".

El a menţionat că "în general" crede că sunt dosare politice, exemplificând prin cel lui Adrian Năstase, care a "denotat influenţe şi interese politice" deoarece în jurul acestui caz s-a "învârtit nefiresc de multă politică".

Liderul PNL a fost întrebat dacă dosarul lui Liviu Dragnea este un dosar politic. "Dacă nu există în acest dosar nimic credibil, ca acuzaţie, despre cumpărare de voturi, despre organizare şi implicare în fraudarea unor voturi, atunci nu putem avea decât un dosar politic şi eu sper că nu suntem în această situaţie, că e doar o cauză căreia instanţa îi va găsi soluţia justă", a mai răspuns Antonescu.

Premierul Victor Ponta, lider PSD, a comentat scurt, marţi, informaţia privind percheziţiile începute de procurorii DNA în cazul primarului Radu Mazăre, spunând că "7,4 milioane nu cred că reuşesc până în noiembrie", referitor la numărul persoanelor care au votat pentru demiterea preşedintelui Băsescu.

Ulterior, Ponta a afirmat că are o părere foarte bună despre Radu Mazăre, ca şi majoritatea cetăţenilor Constanţei, şi a susţinut că şi în 2012, după referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu, "s-a pornit un val de anchete" pentru ca USL să nu fie votat în decembrie.

De asemenea, Ponta le-a spus, marţi, preşedinţilor de CJ, reuniţi la Palatul Parlamentului, sub egida UNCJR, că o întreagă propagandă şi un întreg aparat care îi detestă lucrează împotriva lor, lucru la care trebuiau să se aştepte, arătând că el personal şi Guvernul îi vor sprijini.

"Nici în 1989 nu a putut să ne împuşte pe toţi. Eu atunci aveam 17 ani, am ieşit pe stradă, ca mulţi dintre dumneavoastră, deci cred că nici în 2014 nu o să se poată întâmpla acest lucru. Cred că proiectele importante pentru cetăţenii ţării le veţi desfăşura în continuare, că vă veţi face datoria faţă de ei, iar cei mai mulţi dintre dumneavoastră probabil veţi fi realeşi în 2016, pentru că v-aţi făcut datoria faţă de oameni", a spus Ponta.

El a arătat că îşi doreşte ca Guvernul pe care îl conduce să fie un sprijin pentru proiectele aleşilor locali şi să aibă o strategie integrată cu aceştia.

"Vă consider cei mai legitimi reprezentanţi ai comunităţilor dumneavoastră, sunteţi cei mai votaţi oameni şi cei în care cetăţenii au cea mai mare încredere. Cred că în judeţul, în oraşul, în comuna dumneavoastră nici preşedintele, nici eu, nici alt ministru nu poate să concureze cu dumneavoastră în ceea ce priveşte încrederea pe care cetăţenii v-o acordă. Din acest punct de vedere, cât voi fi şef al Guvernului, vă voi respecta, vă voi aprecia, şi voi considera de fiecare dată că dumneavoastră reprezentaţi mai bine cetăţenii României decât cei aflaţi în funcţii temporare aici, la Bucureşti, fie în Parlament, fie la Cotroceni, fie la Guvern", a mai spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici