Ciucă, despre data alegerilor prezidenţiale: Cineva care se angajează într-un astfel de demers poate să candideze oricând

  • „Cineva care se angajează într-un astfel de demers, poate să candideze oricând”, spune Nicolae Ciucă.
  • Marcel Ciolacu a afirmat, la Sâmbăta de Sus: „Dacă alegerile vor fi în decembrie şi-mi încalc cuvântul, eu nu candidez”.
Urmărește
297 afișări
Imaginea articolului Ciucă, despre data alegerilor prezidenţiale: Cineva care se angajează într-un astfel de demers poate să candideze oricând

Ciucă, despre data alegerilor prezidenţiale: Cineva care se angajează într-un astfel de demers poate să candideze oricând

„Nu, Doamne fereşte. Eu cred că cineva care se angajează într-un astfel de demers poate să candideze oricând”, spune Nicolae Ciucă, întrebat dacă pledoaria liberalilor îl avantajează pe Marcel Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, la Sâmbăta de Sus: „Dacă alegerile vor fi în decembrie şi-mi încalc cuvântul, eu nu candidez”.

Nicolae Ciucă a spus că la şedinţa coaliţiei de miercuri vor fi discutate aspectele legate de data alegerilor.

„Problema candidatului comun, cred că a ieşit din raza de interes a amândurora, fără niciun fel de limitare. Noi ne dorim foarte mult să discutăm cât se poate de serios acest aspect, ţinând cont că sunt foarte multe mesaje legate de faptul că luna septembrie înseamnă să înceapă campania în perioada vacanţelor, nu există timpul necesar pentru dezbateri şi ca atare apărea aşa ca fiind ceva care se vrea grăbit, fără să se ţină cont de relevanţa funcţiei prezidenţiale. Mai mult, trebuie să discutăm şi celelalte chestiuni de guvernare”, adaugă Ciucă.

Liderul PNL a fost, de asemenea, întrebat dacă insistenţa PSD de a organiza alegeri prezidenţiale în septembrie are legătură cu recalcularea pensiilor.

„Eu îmi doresc foarte mult să nu mai creadă cineva că poate să păcălească oamenii atât de uşor. Ca atare, dacă există posibilitatea că nu acesta e motivul, putem să mutăm data alegerilor. (...) Noi mergem diseară la coaliţie. Suntem dispuşi să avem un dialog cât se poate de onest. Ca atare, orice formulă poate fi discutată, dacă e în folosul derulării unui program şi a unui plan de campanie cât mai coerent”, adaugă preşedintele PNL.

Totodată, el afirmă că PNL nu are de ce să iasă de la guvernare.

„Dacă nu ne împinge nimeni pe scări, cum se spune, noi am fost şi suntem un partid echilibrat, care nu am căutat niciodată astfel de mişcări. Inclusiv prin votul primit la alegerile locale s-a demonstrat că PNL nu a urmărit altceva decât să dezvolte comunităţile la nivel local. Nu văd de ce ar trebui să luăm o astfel de măsură”, declară Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă este posibil ca miniştrii PNL să nu semneze hotărârea Guvernului de stabilire a datei alegerilor, Ciucă a afirmat: „Miniştrii sunt numiţi pe baza unei decizii politice. ca atare, e normal ca modul de a reacţiona la anumite impulsuri să fie pe bază de decizie politică”.

Liderii coaliţiei se reunesc miercuri seara, de la ora 18.30, pentru a stabili data alegerilor prezidenţiale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici